Diyarbakır'da Valilik imzalı Topal Osman fotoğraflı otobüs dolaştırıldı

Diyarbakır'da Valilik imzalı Topal Osman fotoğraflı otobüs dolaştırıldı
Giresunlu Vali Yardımcısı Murat Yıldız Lice'de düzenlediği Off Road Festivali’nde, Kürt, Rum ve Ermeni katili Topal Osman’ın silahlı fotoğrafının olduğu otobüs kent merkezinde gezdirildi.

Diyarbakır’ın Giresunlu Vali Yardımcısı Murat Öztürk’ün önerisiyle Giresun Valiliği işbirliğiyle Diyarbakır'ın Lice ilçesinde düzenlenen "Off-Road Festival"inde, Sakalı Nureddin Paşa’yla birlikte Koçgiri’de aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu Kürt katliamı, Pontus Rum ve Ermeni katliamlarını yapan Topal Osman’ın fotoğrafının bulunduğu otobüsün kentte gezdirilmesi dikkati çekti.

Giresun Valiliği tarafından katılımcıları taşımak için kentte gönderilen araca, Topal Osman’ın silahlı fotoğrafı giydirilerek üzerinde de "Size Giresun yeter" yazısıyla tur atıldı. 
 
Bir çete reisi olan Topal Osman, önce Ermeni tehciri sırasındaki saldırganlığı ile sonra da Karadeniz’de azınlıklara karşı katliam ve yağmalarıyla ünlenir. Arkasından Alevilere yönelik saldırılarıyla. 28 Ocak 1921’de Mustafa Suphi’nin ve 15 arkadaşının Karadeniz’de boğduran Kahya Yahya ekibin başında yer alır. 1923’de Trabzon Milletvekili Ali Şükrü Bey’i Meclis’ten kaçırarak öldürür. Sonra da kendisi öldürülür.

Topal Osman, Sakallı Nureddin Paşa 1921’de Sivas’ın Koçgiri bölgesinde de kadın ve çocukların olduğu Kürt katliamıyla tanınıyor. 

Topal Osman’ın heykeli, ismi faili meçhul cinayetleriyle bilinen eski general Veli Küçük tarafından Giresun’un Dereli ilçesine dikilmişti. (MA)

Öne Çıkanlar