Diyarbakır'da yerel gazeteler pazar günleri çıkmayacak

Diyarbakır'da yerel gazeteler pazar günleri çıkmayacak
Dolardaki artışla birlikte yükselen kağıt fiyatları Diyarbakır’daki yerel gazeteleri vurdu.

Diyarbakır'da 8 yerel gazete bugünden itibaren pazar günleri çıkmayacak. Gerekçe ise artan maliyetler. Yerel gazete temsilcileri kağıt fiyatlarındaki artışın kendilerini zora soktuğunu belirtti.

Evrensel'den Fırat Topal'ın haberine göre Güneydoğu Güncel Gazetesi İmtiyaz Sahibi Zeki Özer, kararın tamamen maddi sıkıntılardan kaynaklandığını belirterek, yayın hayatına devam edebilmek için mücadele ettiklerinin söyledi.

'45 TL'YE ALDIĞIMIZ KAĞIT ŞİMDİ 110 TL'

Özer, "Ekonomik krizin en çok etkilediği gazetelerdir, kağıt sektöründen kaynaklı. Doların yükselmesiyle kağıt fiyatları da arttı. Dolar düştü, enflasyon düştü kağıt fiyatları düşmedi. 24 Haziran'dan önce 45 TL'ye aldığımız kağıt şu anda 110 TL , dolar düşmesine rağmen" dedi.

'DOLAR DÜŞTÜ AMA KAĞIT FİYATI DÜŞMEDİ'

Yenigün Gazetesi İmtiyaz Sahibi Osman Ergün ise yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle maaşları ödemekte zorluk çektiklerini belirterek, "Çözüm değil ama en azından maddi açıdan bir işçinin maaşı çıkarmış oluruz. Dolar düştü ama fiyat düşmedi. Böyle giderse daha da küçülebiliriz" dedi.

'YEREL GAZETELER CAN ÇEKİŞİYOR'

Tigris Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlyas Akengin de, dolar yükselmesiyle başlayan sürecin bu gün yerel gazetelerin böyle bir karar almasına yol açtığını söyledi. Dolar kurundaki yükselmenin herkesi etkilediği gibi gazeteleri de etkilediğini de söyleyen Akengin, "Şuan tabiri caizse yerel gazeteler can çekişiyor" dedi. Yerel gazeteler desteklenmediği takdirde işsizlik sorununun daha da artacağını söyleyen Akengin, "Basın İlan Kurumu gelen paranın yüzde 15'ini alıyor. Basın İlan Kurumu aldığı paradan feragat etse ya da daha minimum bir seviyeye çekse küçük bir iyileşme olabilir" dedi.

 

Öne Çıkanlar