Diyarbakır kayyımının torpil listesi ortaya çıktı

Diyarbakır kayyımının torpil listesi ortaya çıktı
İşe alınan kişilerin arasında kentte görev yapan bürokratların yakınları da bulunuyor.

Kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin (DBB) sözleşmeli olarak yaptığı işe alımlarda torpil listesi olduğu ortaya çıktı. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince sözleşmeli memur olarak işe alınanlar arasında, Diyarbakır Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ufuk Nurullah Bilgin’in kız kardeşi Ümmü Gülsüm Bilgin, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral’ın eşi Sevil Soysal Maral, Diyarbakır Valiliği Basın Müdürü ve aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ramazan Kızılkaya’nın eşi Nazlı Hilal Kızılkaya da bulunuyor.

Tigris Haber'in yayımladığı listeye göre; Kızılkaya’nın, eşinin Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na aldığı belirtilirken, bunların dışında DBB’de sözleşmeli olarak "Hümeyra Gölcüklü, Hakan Demirel, İmran Eren, Delal Ekinci, Nedim Baran ve Tuncay Türetken"in de işe alındığı, hizmet alımı üzerinden işe alındığı belirtilen Mustafa Çalışkan’ın daha sonra sözleşmeli memur yapıldığı kaydedildi.

İTHAL BÜROKRAT 

Coronavirus'ten dolayı işsiz kalan yüz binlerce yurttaş, günlük gıda ihtiyacını karşılamakta bile zorlanırken, Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan ve bir süre önce farklı illerden getirilen bazı bürokratların aldıkları maaşlar da kamuoyunda tepkiye neden olmuştu. Atanan bürokratların Büyükşehir’e bağlı Personel A.Ş, MED A.Ş, Diyargaz yönetim kurulu üyelikleri ve DBB encümen üyesi olarak ek maaş aldıkları ortaya çıkmıştı.

KURA SONUÇLARI AÇIKLANMADI

Öte yandan kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin 423 personel alımı için açtığı ilan başvurusuna, 41 bin kişinin başvurduğu belirtilmişti. Ancak kuralar 24 Mart’ta sona ermesine rağmen sonuçlar hala açıklanmadı. Başvuran sayısının ifade edilen rakamın çok üzerinde olduğu belirtiliyor. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar