Diyarbakır Tabip Odası'ndan aşı çağrısı

Diyarbakır Tabip Odası'ndan aşı çağrısı
Diyarbakır Tabip Odası, mahalle muhtarlarıyla toplantı yaptı. Toplantıda ildeki aşılama durumuna ilişkin bilgi verilerek aşı çağrısında bulunuldu.

Aşılama oranlarının düşük olduğu Diyarbakır'da aşı seferberliği başlatıldı. Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, ildeki aşılama oranlarının Türkiye ortalamasının çok altında olduğunu vurguladı.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye'de aşı programında en düşük, vaka sayısında en yüksek iller arasında yer alan Diyarbakır'da, aşı programını yaygınlaştırmak için kent genelinde seferberlik başlatıldı. Kentte faaliyet yürüten onlarca sivil toplum kuruluşu, halka aşı olması için çağrıda bulundu, sağlık görevlileri ise sahada aşı faaliyetini sürdürüyor. Ülke genelinde 66 milyon doz dolayında aşı uygulanırken, Diyarbakır'da ise 452 bin 322'isi birinci doz, 201 bin 694'ü de ikinci doz olmak üzere toplam 677 bin 230 aşı uygulandı.

Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, mahalle muhtarlarıyla yaptığı toplantıda, "Biz Diyarbakır'da ve bölgede, aşı oranlarında en dipteyiz maalesef. Türkiye ortalamasının çok çok altındayız. Şu an Diyarbakır'da aşılama oranlarında birinci doz aşıda yüzde 40'larda, ikinci dozda ise yüzde 17'deyiz" dedi.

Öne Çıkanlar