Diyarbakırlı ressamdan 'hıyarlı' muz göndermesi

Diyarbakırlı ressamdan 'hıyarlı' muz göndermesi
Maurizio Cattelan'ın 'Komedyen' ismi verilen 120 bin dolarlık muz enstalasyonuna karşılık ressam Gökhan Aslan da salatalık kullanarak 'Dünyanın Kazığı' adlı bir çalışma yaptı.

'Komedyen' adı verilen duvara bantlanmış muz çalışmasının ABD'de bir sanat galerisinde 120 bin dolara alıcı bulmasının ardından Diyarbakırlı ressam Gökhan Aslan da duvara bantlanmış salatalık görseli kullanarak 'Dünyanın Kazığı' adlı bir çalışma yaptı.

İtalyan sanatçı Maurizio Cattelan'ın 'Komedyen' ismi verilen eseri, Miami'deki Perrotin-Art Basel galerisinde bir duvarda sergileniyordu. 

Cattelan, bir manavdan alınmış muzların koli bandıyla duvara sabitlenmesiyle ortaya çıkardığı eserinden üç adet ‘üretmişti’. Bunların ikisi geçtiğimiz hafta 120 biner dolar satılmış, birinin fiyatının 150 bin dolara kadar çıktığı açıklanmıştı.

Diyarbakırlı ressam Gökhan Aslan da muz yerine salatalık kullanarak 'Dünyanın kazığı' adıyla bir çalışma yaptı.
'Çürüyoruz…'

Aslan, yaptığı çalışmanın atlında şunları yazdı: "Çürüyoruz, istemsizliğimizle, sivri ve saldırgan dilimizle, faşizan zalimliğimizle erimeye başlıyoruz sonra. Düşüncelerimizi itibarsızlaştıran sistemlere karşı sadece yüzümüzü buruşturabiliyoruz. Çürüyenleri mi yoksa çürümemizi mi ilginç buluyoruz. Bunu sorguladığımızda hiçliği de yakalamış oluruz belki çürümeye karşı duranlara."
 


 


 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar