Diyarbakırlılar: İktidar insanların parasını silaha bombaya yatırıyor, her yere savaş açıyor

Diyarbakırlılar: İktidar insanların parasını silaha bombaya yatırıyor, her yere savaş açıyor
Artan fiyatlara tepki gösteren Diyarbakır’daki yurttaşlar, ‘Ekonomik kriz AKP ve devletle ilgilidir, İnsanların parasını silaha bombaya yatırıyor, her yere savaş açıyor’ diye konuştu.

Türkiye'de hayat pahalılığı, ard arda gelen zamlardan dolayı halkın alım gücü düşüyor. Temel gıda malzemelerini dahi almakta zorlanan yurttaşlar, yatırımların savaşa değil, tarıma, ekonomiye, istihdama yatırılmasını istiyor. Diyarbakır’daki yurttaşlar, "ekonomik krizin sebebi Cumhurbaşkanı ve AKP’dir. Ekonomik krizin en önemli nedenlerinden biri de savaştır" vurgusu yaparak tepki gösterdi. ‘Kürt sorununun çözülmemesi krizi etkiliyor’ diyen bir yurttaş ise, "Yaşanan krizin sebebi Cumhurbaşkanı’dır. Artık halktan ne istiyorlar, bilmiyoruz. Açız, açlıktan ölelim istiyorlar" dedi.

‘AKP TÜM PARAYI SAVAŞA HARCARSA DURUM HEP KÖTÜ OLACAK’

Diyarbakırlı yurttaşlar Mezopotamya Ajansı’na konuştu. Temel gıda ürünleri satan Sedat Yılmaz, yaşanan krizden daha büyük bir ekonomik kriz görmediklerini söyledi. Bugün sattıkları ürünlerinin yarın öbür gün 2 katına çıktığını ifade eden Yılmaz, "40 senedir burada çalışıyorum. Ömrümde böyle bir pahalılık görmedim. Bu ekonomik krizin sebebi Cumhurbaşkanı ve AKP’dir. Bir kilo pirinci 25 liraya satıyorum. Onlar zam kararı almazsa, hiçbir şeyin fiyatını kimse yükseltemez. Ekonomik krizin en önemli nedenlerinden biri de savaştır. AKP hükümeti durumu daha da kötüleştirmek için elinden geleni yapıyor. AKP tüm parayı savaşa harcarsa durum hep kötü olacak" diye belirtti.

‘YAŞANAN KRİZİN SEBEBİ CUMHURBAŞKANI’DIR’

"Kürt sorununun çözülmemesi krizi etkiliyor" diyen Hatice Akbudak, krizin sorumlusu olarak da AKP’yi işaret etti. Büyük bir krizin yaşandığını söyleyen Akbudak, her şeyin pahalı olduğunu ve hiçbir şey alamadıklarını söyledi. Akbudak, "Yaşanan krizin sebebi Cumhurbaşkanı’dır. Artık halktan ne istiyorlar, bilmiyoruz. Açız, açlıktan ölelim istiyorlar. Eşim inşaattan düştü, bize bakacak kimse yok. Evde maaş alan kimse yok. Eşimin 350 liralık engelli maaşıyla evi geçindiriyorum. Elektrik faturası 500, su faturası da 170 lira geliyor. Bu parayla nasıl geçineceğiz? Çocuklarımız okumuş, evde boş boş oturuyor" diye konuştu.

 ‘AKP KEYİF İÇİNDE, HALK YOKSUL’

 "AKP, yoksul halktan haberi olmadan keyif içinde yaşıyor. 400 korumayla geziyor" diyen yurttaşlardan Nimet İpek, "Diyarbakır'da bugüne kadar yüzlerce iş yeri iflas etti. İflas etmeyenler ise çok fazla borcu var" dedi.

‘AKP HÜKÜMETİNİN TÜM POLİTİKALARI YANLIŞTIR’

Giyim mağazası olan Abdurahman Bayram, öğlen olmasına rağmen daha siftah yapmadığını ifade etti. Artan fiyatlara tepki gösteren Bayram, "50 TL’ye satılan şeyler, 150 TL'ye yükseldi. Almaya gelenler yaklaşık 10 kişilik nüfus. Akşama kadar 100 lira için çalışıyor. O parayla ne alacak ne almayacak? AKP hükümetinin tüm politikaları yanlıştır. Sorumlu da AKP’dir. AKP, sadece kendisi için istiyor. Mazot 6 liradan 23 liraya, bir teneke yağ 350 liradan 700 liraya yükseldi. Akşama kadar dükkanım da oturuyorum. Kirayı çıkartamıyorum. 7 kişilik nüfusa bakıyorum. Aylık 5 bin kira veriyorum" şeklinde konuştu.

 Bayram, AKP hükümetinin halkı kandırdığını ve "ekonomi iyi" dediğini, fakat her şeyin daha da kötüye gittiğini belirtti. Bayram, çözümün iktidar değişiminde olduğunu söyledi.

‘İNSANLARIN PARASINI SİLAHA BOMBAYA YATIRIYOR, HER YERE SAVAŞ AÇIYOR’

Artan hayat pahalılığına dikkat çeken Sultan Önemli, Cumhurbaşkanı’nın yanlış işler yaptığını ifade etti. Ekonomik krizin nedenlerinden birinin savaş olduğunu söyleyen Önemli, "İnsanların parasını silaha bombaya yatırıyor, her yere savaş açıyor. Bu savaşın kimseye faydası yok" dedi.

 

İKTİDAR DEĞİŞMEDEN HİÇBİR ŞEYİN UCUZLAMAYACAK’

"AKP hükümeti bize zulüm yapıyor. Ekonomik kriz AKP ve devletle ilgilidir. Bu krizlerin nedeni Kürt halkının yok sayılmasından kaynaklanıyor" diyen Ferit Zümrüt ise, iktidar değişmeden hiçbir şeyin ucuzlayamayacağını aktardı.

‘HALKTAN HABERLERİ YOK’

Soy ismini vermek istemeyen Zeynep de şunları söyledi: "Her şey çok pahalı. Ülkenin, halkın durumu ortada. Evimiz için hiçbir şey alamıyoruz. 10 lira olan şeyler şimdi 30 lira olmuş. Yönetenler bunu başımıza getiriyor. Onlara sesleniyorum; insanlarını duysunlar, görsünler. Halktan haberleri yok. Her şey iki katı pahalılaşmış. Okuyan, okumayan çocuklarımız hepsi evde, işsiz. Her şeyin çözülmesi Kürt sorunun çözümüne bağlıdır. Dilimizi ve varlığımızı her şeyimizi yasaklamışlar. Kürt sorunu çözülürse bu ekonomik durum da çözülecektir. Hayat daha iyi olacak, her şey rahatlayacak."

Öne Çıkanlar