Doğalgazda ‘haksız tahsilat’ düzenlemesi

Doğalgazda ‘haksız tahsilat’ düzenlemesi
Doğalgaz sayaçlarının arızalanması halinde tüketicilere geriye dönük en fazla 1 yıl süreyle borç çıkarılabilecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) yapılan açıklamaya göre, doğalgaz sayaçlarının arızalanması halinde tüketicilere geriye dönük en fazla 1 yıl süreyle borç çıkarılabilecek.

Doğalgaz dağıtım sektörüne yönelik bugün yürürlüğe giren karara göre, sayacın fazla ölçüm yaptığının tespiti durumunda ise arıza süresi dikkate alınarak tüketiciye geri ödeme yapılacak. Sayaçların arızalı olduğunun tespiti, dağıtım şirketinin inisiyatifinden alınıp, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı veya bakanlıkça akredite edilmiş yetkili istasyonlara verilecek. Arıza muayene raporlarında yine bakanlık ve belirlenen istasyonların tespitleri esas alınacak.

Sayaç arızasından dolayı dağıtım şirketi tarafından tüketiciye geri ödeme yapılması gereken durumlarda ise sayacın fazla ölçüm yaptığı sürenin tümü dikkate alınarak tüketiciye alacak tahakkuk ettirilecek. Tüketicinin yazılı rızası olması kaydıyla, dağıtım şirketleri ve tüketiciler farklı bir yöntem üzerinde mutabık kalarak da anlaşabilecek.

EPDK BAŞKANI SERTİFİKALARI İPTAL EDİLEN FİRMALARI UYARDI

Doğalgaz tüketicisinin can ve mal güvenliğini tehlikeye attıkları için sertifikası iptal edilen firmaların farklı yollarla yeniden faaliyete geçmeye çalıştığının tespit edildiğini açıklayan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "Sektöre ihanet eden bu firmaların gerekli dersi almadan, kendilerine çeki düzen vermeden yeniden faaliyete geçmelerine müsaade etmeyiz. İşini iyi yapmayan, gereken titizliği göstermeyen, bedelini de en ağır şekilde öder" uyarısı yaptı.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar