Doğmamış çocukları borçlandıran proje: Belediyenin geliri ipotek altında

Doğmamış çocukları borçlandıran proje: Belediyenin geliri ipotek altında
CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin 'Cumhurbaşkanı'nı, söz verdiği gibi Adana'da doğmamış çocukları bile borçlandıran raylı sistem kabusuna bir son vermeye çağırıyoruz' dedi.

1996 yılında başlanan ve 2010 yılı Mayıs ayında resmi açılışı gerçekleştirilen 535 milyon dolar maliyetli Adana Hafif Raylı Sistem Projesi'nin (AHRSP) Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na devredilmemesi, Adanalıların elini kolunu bağladı. CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, raylı sistem projesi dolayısıyla Adanalıların gelirinin büyük bölümünün ipotek altında olduğunu dile getirerek "Adana'da doğmamış çocukları bile borçlandıran raylı sistem sorununa çözüm bulun" dedi.

BELEDİYENİN GELİRİ İPOTEK ALTINDA

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre AHRSP'nin Adanalıların kâbusu olmaya devam ettiğini kaydeden ve projenin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na devredilmesini isteyen Şevkin, 1 milyar 200 milyon liraya ulaşan borç nedeniyle Adana Büyükşehir Belediyesi'nin elinin kolunun bağlandığını dile getirdi.  Adana Büyükşehir Belediyesi'nin büyük oranda gelirinin de raylı sistem nedeniyle adeta ipotek altında olduğunu dile getiren Şevkin "Cumhurbaşkanı'nı söz verdiği gibi Adana'da doğmamış çocukları bile borçlandıran raylı sistem kabusuna bir son vermeye çağırıyoruz" diye konuştu.

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN RAYLI SİSTEM PROJESİ 9 AYDIR ONAY BEKLİYOR

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin ayrıca "Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Akıncılar-Üniversite-Stadyum 2. Etap Hafif Raylı Sistem Hattı'na (HRS) ilişkin projelerin fizibilite etütleri teknik ve mali açıdan güncellenerek Cumhurbaşkanı'na sunulmasına rağmen 9 aydan bu yana onay çıkmıyor" dedi. Şevkin, projenin bir an önce onaylanmasını istedi.

Öne Çıkanlar