İnsani yardım konvoyu Doğu Guta'ya ulaştı

İnsani yardım konvoyu Doğu Guta'ya ulaştı
Muhaliflerin elinde bulunan Doğu Guta'ya ilk insani yardım konvoyu bugün ulaştı.

HABER MERKEZİ- Suriye hükümet güçlerinin yoğun bombardımana tuttuğu, muhaliflerin elinde bulunan başkent Şam'ın yakınlarındaki Doğu Guta bölgesine insani yardım konvoyu bugün ulaştı. BBC'nin haberine göre, Doğu Guta'ya Şubat ortasından bu yana giden ilk yardım.
Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Doğu Guta'da son bir haftada çoğu çocuk 719 kişinin hayatını kaybettiğini söylüyor. Kuruluş, dün gece hükümetin hava saldırıları nedeniyle 14 sivilin öldüğünü de ifade ediyor.

'YARDIMIN ULAŞMASI ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ OLUR'
Doğu Guta'da 5 bin 640 kişi de hava operasyonları sonucunda yaralandı. BBC'nin bölgedeki muhabiri Jeremy Bowen yardım kamyonlarının 27 bin 500 kişiye gıda ve acil yardım malzemeleri ulaştırmayı başarırsa bunun 'önemli bir başlangıç' olacağını söyledi. Dünya Sağlık Örgütü'nden bir yetkili Reuters'a açıklamasında Suriye hükümetinin tıbbi yardım malzemelerinin de bulunduğu yardımların yüzde 70'ine el koyduğunu açıklamıştı. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad dünkü açıklamasında hükümetin Doğu Guta'da 'teröre karşı mücadeleyi sürdüreceğini' söyledi ve insani durumla ilgili değerlendirmeleri 'saçma yalanlar' olarak niteledi. 

Öne Çıkanlar