Doğu Perinçek: Gezi hükümete karşı bir protestoydu, biz de oradaydık

Doğu Perinçek: Gezi hükümete karşı bir protestoydu, biz de oradaydık
Vatan Partisi lideri Perinçek ‘Gezi, hükümete karşı protesto eylemleridir. Gezi'de biz de varız. ‘Hükümet istifa’ dedik. AK Parti şiddet kullanarak, hapse atarak çözmeye çalışıyor' dedi.

Gezi Davası’ndaki hapis cezalarına dair konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ‘Gezi eylemlerinde biz de varız. Hadi güçleri yetiyorsa gelsinler benim de yakama yapışsınlar’ dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Gezi Davası’nda iş insanı Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet, 7 kişiye de 18’er yıl hapis cezası verilmesini değerlendirdi.

Ulusal Kanal’ın ‘Çıkış Yolu’ programında davadaki hapis cezası kararlarını değerlendiren Perinçek,  "Gezi eylemlerinde biz de varız. Hadi güçleri yetiyorsa gelsinler benim de yakama yapışsınlar" ifadesini kullandı.

Perinçek devamında da "Gezi eylemleri hükümete karşı bir protesto eylemleridir. Biz orda 'hükümet istifa' dedik. Hatta Kavala’lar ‘hükümet istifa’ fikrine katılmıyorlardı" diye konuştu.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Ulusal Kanal'daki açıklamaları şu şekilde:

"Siyasi hatalar, husumetler suç olarak yorumlanabiliyor. Suç başka bir şey. Suç ceza kanununda suç olarak tanımlanan eylemler işlendiği zaman o suç olur. ‘Birisi Henry Barkey'le görüşmüş’, bu suç değil.

Gezi eylemleri düzenlendi. Gezi eylemlerinde biz de varız. Gezi eylemleri hükümete karşı protesto eylemleri. Biz ‘Hükümet istifa’ dedik. Silivri duvarını yıkmamıza kadar sayın Cumhurbaşkanı BOP Eş Başkanı olduğunu söylüyordu, biz de ‘istifa et’ diyorduk. Hükümeti protesto eden eylemler tek başına bir suç değil. Bugün de yapılıyor, yine suç değil. Türkiye'nin bütünlüğüne karşı tavırlar bunlar. Suç başka bir şey. Siyaseten karşı tarafta olmak başka bir şey. Başka suç tanımlarının bir kanıtı olduğu zaman deliller arasında bir anlamı olabilir."

‘İDDİANAMEDEKİ EYLEMLER HÜKÜMETİ DEVİRMEYE KANIT OLAMAZ’

"Gerekçeli karar daha çıkmadı. Gerekçeli karar çıkacak, gerekçeli kararda da yeni bir şey görmeyeceğiz. Gerekçeli karar iddianamede ileri sürülen iddiaların açıklanması. İddianamedeki iddialar tek başlarına hükümeti devirme eyleminin kanıtları değil. Hükümeti devirme eyleminin şiddete dayalı olması lazım."

‘TEK BAŞINA BİR İNSAN HÜKÜMETİ DEVİREMEZ’

"Tek başına bir insan hükümeti deviremez ama suç bireyseldir. Devletler suç işlemez, dernekler suç işlemez. Ama bir partinin mensupları suç işleyebilirler ama her biri kendi eyleminden sorumlu.

‘Mustafa Kemal'in askerleriyiz’ diyenler Gezi hareketine hükmetti. Gezi eylemlerinde AK Parti ve "FETÖ"nün ortaklığı vardı. 2013 yılında hükümete ortak olan "FETÖ" hükümeti devirir mi?"

‘AKP ŞİDDETLE, HAPSE ATARAK ÇÖZMEYE ÇALIŞIYOR’

"AK Parti daha çok sopayla çözmeye çalışıyor. Batı iş birlikçileriyle mücadele etmeyi bilmiyor. Çünkü o da oradan geliyor. AK Parti'nin lideri 34 yerde ‘BOP eş başkanıyım’ diyor.

AK Parti'nin kendi geçmişinde Atlantik'le iş birliği olduğu için bu konuyu bilmiyor. Daha çok şiddet kullanarak, hapse atarak çözmeye çalışıyor.  AK Parti'nin ideolojisi değiştirmekten çok cezalandırmak."

Öne Çıkanlar