Doğurganlık heykelinin penisine saldırı: Hepimiz gurur duymalıyız

Doğurganlık heykelinin penisine saldırı: Hepimiz gurur duymalıyız
Peru'daki doğurganlık heykeli, 1 buçuk metrelik penisiyle turistlerin büyük ilgisini çekerken, bazı kesimlerce eleştiriye de tabi tutuldu.

Peru'da Kültür Bakanı Ciro Gálvez, Moçe uygarlığı kültürünün önemli bir parçası olarak görülen ve turistlerin yoğun ilgi gösterdiği doğurganlık heykelinin penisine kimliği belirsiz kişilerin yaptığı saldırıya tepki gösterdi.

Sputnik'te yer alan habere göre, Peru'nun kuzeyindeki Trujillo şehrinde yıl başından bu yana sergilenen yaklaşık 3 metre boyundaki doğurganlık heykeli, anatomik olarak gerçeklerle uyumlu olmasa da koyu kırmızı yapısıyla milattan sonra 150 ile 700 yılları arasında bölgede yaşayan Moçe kültürüne ait heykellerin aslına sadık bir temsilcisi olarak turistlerin ve kültürseverlerin beğenisine sunuldu.

Moçe uygarlığı tarihi kalıntıları, cinsel temalı çok sayıda eserle biliniyor. Şimdiye dek cinsel ögeler barındıran en az 500 farklı Moçe seramiği keşfedildi.

BİR BUÇUK METRE

Peru'da dikilen yeni heykel, 1 buçuk metrelik penisiyle turistlerin büyük ilgisini çekerken, bazı kesimlerce eleştiriye de tabi tutuldu. Eleştirilerin ardından heykel henüz ilk haftasında saldırganlara hedef oldu.

Heykelin üzerinde bir delik açarak kaçarken de saldırganların havaya ateş açtığını belirten Moçe Belediye Başkanı Arturo Fernández Bazán, "Sabah iki sıralarında üç kapişonlu şahıs, tepki vermemesi veya telsizdeki meslektaşlarını arayıp durumu bildirmesini engelleyebilmek için güvenlik görevlisinin boynuna bir bıçak dayadı ve diğer iki saldırgan o esnada penise zarar verdi" ifadelerini kullandı.

30 YENİ HEYKEL DAHA 

Ancak heykel etrafındaki tartışmalar, yerel yetkililerin antik Moçe kültürünü temsil eden ve çoğu cinsel eylemleri tasvir eden 30 civarında yeni heykel daha dikmeyi planlamasını engelleyemedi.

KÜLTÜR BAKANI: HEPİMİZ GURUR DUYMALIYIZ

Heykellerin müstehcen olduğuna ve çocuklar tarafından görülmemesi gerektiğine inanan bazı kesimlerin bu yöndeki eleştirilerine yanıt veren Peru Kültür Bakanı Ciro Gálvez, şu ifadeleri kullandı:

Çocukların bunu görmemesi ya da bu tip heykellerin fazla saldırgan olduğunu düşünme fikri, gericilik zamanına ait bir yaklaşım. Perulular olarak, insanoğlunun doğasında bulunan cinsel veya erotik kısım da dahil olmak üzere mirasımızla hepimiz gurur duymalıyız.

Öne Çıkanlar