Doktorlara 'alkış' soruşturması

Doktorlara 'alkış' soruşturması
SES Adana Şubesi, gerçekleştirdikleri alkış eylemi nedeniyle 11 doktor hakkında açılan soruşturmaya tepki göstererek, 'Sağlık emekçileriyle değil, salgınla mücadele edin' dedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şubesi, Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde çalışan 11 doktor hakkında açılan disiplin soruşturmasına ilişkin şube binasında açıklama yaptı.

SES Adana Şubesi Eşbaşkanı Mürşit Enes Akyüz, doktorlar hakkında soruşturmanın açıldığı hastanede her geçen gün artan sorunların, sağlık emekçilerinin soruşturma tehdidi ve birbirine düşürmesiyle çözülmeye çalışıldığına dikkati çekti.

HAK ARAMAYA SORUŞTURMA

Nöbet sistemi ve çalışma şartlarıyla ilgili sağlık emekçilerine söz hakkı verilmediğini belirten Akyüz, en son Psikiyatri uzmanı doktorların gerçekleştirdikleri alkış eylemi gerekçesiyle soruşturma açıldığını aktardı.

Akyüz, "Maalesef ki iktidarın sağlığı ve tüm iş hayatını yönetme biçiminin burada da tekrarlandığını görüyoruz. Sorunları çözmek yerine üzerini kapat, ses çıkaranı sustur korkut, hatta sağlık emekçilerini birbirine düşür. Bizler sağlık emekçilerinin özlük haklarının ve Anayasa ile güvence altına alınmış olan fikir ve ifade özgürlüğünün yanındayız. Hiçbir sağlık emekçisinin kötü şartlar yüzünden zarar görmesine izin vermeyeceğiz. Sağlık emekçileriyle değil, salgınla mücadele edin" dedi. (MA)

Öne Çıkanlar