Trump'tan FBI baskını sonrası ilk miting: 'Biden bir devlet düşmanı'

Trump'tan FBI baskını sonrası ilk miting: 'Biden bir devlet düşmanı'
Eski ABD Başkanı Donald Trump konutundaki FBI baskınından sonraki ilk mitingini Pensilvanya'da yaptı. Trump mitingde Başkan Joe Biden için “devlet düşmanı” ifadesini kullandı.

Ülkesinde ABD Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) evinde yaptığı baskında ele geçirdiğini açıkladığı gizli ve hassas belgeler nedeniyle ABD Adalet Bakanlığı ile davalık olan eski Başkan Trump, ABD Senatosu için yarışan Cumhuriyetçi aday Dr. Mehmet Öz ve Valilik için yarışan aşırı sağcı eyalet senatörü Cumhuriyetçi Doug Mastriano’yu desteklemek için Pensilvanya, Wilkes-Barre'da bir miting yaptı. 

Binlerce kişiye seslendiği yaklaşık 2 saatlik konuşmasının çoğunu  FBI baskınını eleştirmeye ayırdı 76 yaşındaki eski Cumhuriyetçi başkan.

Florida'daki konutuna yapılan baskının "ABD tarihindeki herhangi bir yönetimin yaptığı en şok edici görevi kötüye kullanma örneklerinden" biri olduğunu savunan Trump, "devlet düşmanı" diye nitelediği Biden'ın FBI'ı kendisine karşı silah olarak kullandığını ileri sürdü.

Trump, mitingde 2015'te başkan adaylığını New York'taki Trump Tower'da duyurmasını hatırlatarak yaşadığı yasal sorunların siyasi olduğunu savunmayı sürdürdü ve "Baskın yapılan sadece benim evim değildi... Altın asansörden 2015'te indiğimden beri savunduğum her yurttaşın umutları ve hayallerine de baskın yapıldı" sözlerini sarf etti.

Biden'ın kendisini ve MAGA ( Make America Great Again- Amerika'yı yeniden harika/büyük yap) destekçilerini aşırılıkçı olarak niteleyip, "ülkenin temellerine yönelik bir tehdit" olarak tanımladığı son açıklamasına yanıt veren Trump, Biden'ın konuşmasını "Bir ABD Başkanı'nın yaptığı en bölücü, nefret dolu ve haince konuşma" diye niteledi. 

Trump ardından sözlerini "O devlet düşmanı.Gerçeği bilmek isterseniz o bir devlet düşmanı" diye sürdürdü.

BBC'nin aktardığına göre Trump konuşmasının geri kalanında kaybettiği 2020 seçimlerinde usülsüzlük yapıldığına ilişkin kanıtı olmayan iddialarını sürdürdü. Ayrıca birkaç sefer de uyuşturucu ticareti yapanlara idam cezası verilmesi gerektiğini savundu.

Trump'ın desteklediği iki Cumhuriyetçi aday, Öz ve Mastriano'nun Kasım ayında göstereceği performans Trump'un tabanındaki gücü konusunda bir referandum niteliği taşıyacak. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar