Yandaş medya döviz artışını görmedi, 'erken seçim yok' dedi

Yandaş medya döviz artışını görmedi, 'erken seçim yok' dedi
Yeni Şafak, Milliyet, Türkgün gibi gazeteler de manşetine “Erken seçim yok” başlığı çekerek yaşanan krizi görmedi.

Kurdaki artışı ve halkın tepkisini görmeyen iktidar yanlısı medya, "Erken seçim yok" başlıklarını manşete taşıdı.
 
Döviz kurundaki yükseliş, TL’nin giderek değer kaybetmesi ve ekonomik krizin derinleşmesi üzerine halk dün birçok kentte sokaklara indi. Halkın sokağa inerek "AKP istifa", "Hükümet istifa" sloganlarını görmezden gelen iktidar medyası, dövizdeki yükselişe de sayfalarında yer vermedi.
 
KRİZİ GÖRMEDİLER
 
Ekonomik krizi ve halkın tepkisini görmeyen Hüriyet Gazetesi, manşete Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın "Erken seçim yok" sözlerini taşıması dikkati çekti. 
 
Sabah Gazetesi sür manşete "Asgari ücret zammı milyonların maaşını nasıl artıracak" başlığını atarken, ilk sayfada Erdoğan’ın "Erken seçim olmayacak" sözlerine ve iktidar ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, "Ekonomiye güvenimiz tam" sözlerine yer verdi. 
 
Yeni Şafak, Milliyet, Türkgün gibi gazeteler de manşetine "Erken seçim yok" başlığı çekerek yaşanan krizi görmedi. 
 
İKTİDARA GÖRE KRİZ
 
İktidar yanlısı bazı gazeteler de algı yaratacak başlıklarla ekonomik krizi iktidarın bakış açısıyla gördü. Türkiye Gazetesi, "Ekonomide büyük savaş", Akit Gazetesi de "Asıl faiz artışları ülkeyi batırmış", Aydınlık Gazetesi ise "Borçlanma ekonomisine son yatırım seferberliği" başlığını ilk sayfasına taşıdı. 
 
Akşam Gazetesi de ilk sayfasında Erdoğan’ın "erken seçim yok" açıklamasını "Tuzakları Bozacağız" başlığıyla geniş yer verdi. 
 
DOLAR YÜKSELİŞİ
 
Kimi gazeteler de Dolar’daki yükselişe dikkati çekerken, halkın tepkisine çok yer vermedi. Sözcü, "Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete" ve "Sorun faiz değil başımızdaki vaiz", Cumhuriyet, "Halkı ateşe attılar bir de alay ediyorlar", Karar, "Kabus günü Türk parası pula döndü", Yeniçağ, "Onlar konuşuyor dolar coşuyor", Milli Gazete, "10 günde yüzde 35 devalüasyon", Yeni Asya, "Yangın büyüyor", Birgün, "Giderek tüm memleketi yakıyor Türk Neron" başlığıyla manşete taşıdı. 
 
HÜKÜMET İSTİFA SESLERİ 
 
Evrensel Gazetesi halkın protestolarını "Hükümet istifa sesleri yükseliyor" başlığıyla manşete taşıdı. 
 
Kadınların 25 Kasım çağrısını "İtaat yok direniş var" başlığıyla manşete taşıyan Yeni Yaşam Gazetesi de dövizdeki artışı, "Gemi batıyor kaptan dalga geçiyor" başlığıyla ilk sayfada yer verdi. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar