Döviz Fed'in kararı sonrası güne nasıl başladı?

Döviz Fed'in kararı sonrası güne nasıl başladı?
Döviz yeni güne hafta boyunca hareket ettiği düzeyin hafif üzerinde başladı.

ABD Merkez Bankası (FED) Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) gösterge faiz oranını, yüzde 1.50-1.75 aralığında sabit tutulmasını 10 üyenin oybirliği ile kararlaştırdı. Fed faiz kararının beklendiği gibi gelmesinin ardından, iç piyasada dövizler yeni güne, hafta boyunca hareket ettikleri düzeylerin hafif üzerinde başladı.

FOMC toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, "Para politikasının mevcut duruşu ekonomik aktivitenin sürdürülebilir gelişmesini, güçlü bir işgücü piyasası koşullarını ve enflasyonun Komite'nin hedefi olan simetrik yüzde 2.0 düzeyine dönüşünü destekleyecek niteliktedir. Küresel gelişmeler ve zayıf enflasyon baskısı dahil olmak üzere gelen verilerin ekonomik görünüme etkilerinin izlenmesi sürecek" denildi.

Fed Başkanı Jerome Powell, Fed'in yüzde 2.0'nin altında bir düzeyde olan enflasyonu tatmin edici bulmadığını söyledi. Powell, basın toplantısında, Fed'in para politikası metninde kullandığı dilde, "enflasyonun yüzde 2.0'ye yakın getirileceği" betimlemesi yerine, "enflasyonun yüzde 2.0'ye getirileceği"nin kullanıldığına dikkat çekti.

Powell, bu betimlemenin değiştirilmesindeki temel anlayışın, "politika yapıcıları yüzde 2.0'ye yakın enflasyonu da tatmin edici buluyor" gibi yanlış anlaşılmadan kaçınmak için yapıldığını, FED'in yüzde 2.0'nin altındaki enflasyon düzeyini tatmin edici bulmadığını vurguladı.

Dövizdeki durum ise şöyle:

-Dolar en düşük 5.9563 lira ve en yüksek 5.9686 lirayı gördükten sonra, 5.96 – 5.97 lira aralığında,

-Euro en düşük 6.5593 lira ve en yüksek 6.5776 lirayı gördükten sonra, 6.57 – 6.58 lira aralığında,

-Sterlin en düşük 7.7552 lira ve en yüksek 7.7733 lirayı gördükten sonra 7.77 – 7.78 lira aralığında hareket ediyor. (DHA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar