DP lideri Uysal'dan iktidara: Gayretleri boşuna, gidiciler...

DP lideri Uysal'dan iktidara: Gayretleri boşuna, gidiciler...
AKP iktidarının, muhalefeti bölmek istediğini belirten Uysal ‘2023, 2053, hatta 2071 'hedefleri' varmış. 20 yıldır ülkeyi getirdikleri durum ortada. İktidarın sözü bitti, gidiciler’ dedi.

DP lideri Uysal, liderleri bu makam odasında ağırlayacak. Deri koltuklar kaldırılıp, yuvarlak masa konulacak


Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışması yapan 6 muhalefet partisinin genel başkanları bu akşam 3. kez bir araya gelecek. Zirvenin ev sahibi Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, iktidarın kendilerini hedef alan söylemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Uysal, "Bu masa öyle sağlam ki ne çatlar ne yıkılır. İktidar, safsata ve kara propogandayla muhalefeti bölüp, masayı dağıtmak istiyor ama gayretleri boşuna" dedi.

‘BİZİM MASADA SICAK RÜZGARLAR ESİYOR’

Sözcü'ye konuşan DP Genel Başkanı Uysal, 6 lider arasında samimi bir beraberlik olduğunu belirterek "Bizim masada sıcak rüzgarlar eser" açıklaması yaptı. Uysal şunları söyledi:

"Toplantıda, ülke sorunlarını konuşup, çalışmalarda geldiğimiz noktayı değerlendireceğiz. Daha önce trafoya kedi girdi, mühürsüz oy pusulaları geçerli sayıldı. Islak imza dikkate alınmadı. ‘Atı alan Üsküdar'ı geçti' denildi. Son yasayla da seçim kurullarında, kıdemli hakim yerine hakimler arasında kura çekimini getirdiler. İstanbul'daki yerel seçimde endişeler zirve yaptı. Demokrasi hukuk, seçmen iradesi ve sandık güvenliği önemli gündem maddemiz olacak."

‘İKTİDAR, KARA PROPAGANDAYLA MUHALEFETİ BÖLMEK ÜZERİNDEN BİR GELECEK PLANLIYOR’

Bu masa öyle sağlam ki, ne çatlar, ne de yıkılır. Bizim irademiz, milletin derinleşen toplumsal talebi ve beklentisi var. İktidar, muhalefeti bölüp parçalamak üzerine bir gelecek planlıyor. Safsata ve kara propaganda ile masayı dağıtmak istiyor ama gayretleri boşuna. 6 lider arasında çok samimi ve medeni bir ortam, duygu birlikteliği var. Bizim bulunduğumuz ortamda sıcak rüzgarlar eser. Sayın Bakan, Sayın Başbakan, Sayın Genel Başkan resmiyeti de olmaz."

’20 YILDIR ÜLKEYİ GETİRDİKLERİ DURUM ORTADA’

"Bu iktidar yığınakta hata yaptı, 20 yıldır ülkenin geldiği durum ortada. Ekonominin hali ortada. Yığınakta yapılan hatalar, sahadaki taktiklerle telafi edilemez."

‘2053, HATTA 2071 HAYALLERİ VARMIŞ… SÖZLERİ BİTTİ, BU İKTİDAR GİDİCİ’

İktidarın erken seçimi dayatabileceğini belirten Uysal devamında şunları söyledi:

"İktidar yeni bir seçim yasası getirdi ve bu yasa Anayasa gereği bir yıl geçmeden yani 7 Nisan 2023'e kadar yapılacak seçimlerde uygulanamıyor. Ancak iktidar şartlara bakıp, kendisi için uygun göreceği bir tarihte de erken seçimi dayatabilir. Çıkarı olacağını düşünürse yeni yasa ile değil, mevcut yasa ile seçime gidebilir. Bunu da göz ardı etmiyoruz. Demokrasi, hukuk, irade, sadakat hiç bir şey bırakmadılar. Halkı 20 yıldır vaatlerle oyaladılar, halk fakirleşti, ülke yoksullaştı. Şimdi de ‘Hedef 2023' diyorlar, olmadı 2053, hatta 2071 hedefleri varmış. İktidarın sözü bitmiştir, gidicidir."

Öne Çıkanlar