Dr. Serdar Savaş:  Sokağa çıkma yasağı 14 gün uzatılsın, bu bizim son şansımız

Dr. Serdar Savaş:  Sokağa çıkma yasağı 14 gün uzatılsın, bu bizim son şansımız
'Lütfen bu sokağa çıkma yasağını 14 gün uzatıp ve bu sırada sürveyans çalışmalarını, evlerde arama tarama test yapma çalışmalarını ciddiyetle uygulayacak organizasyon yapsınlar.'

Uzmanlar koronavirüs tedbirleri adına 31 şehirde ansızın 48 saatlik sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından yurttaşların marketlere, fırınlara, pazar yerlerine akın etmesi nedeniyle virüsün yayılma tehlikesine işaret ediyor.

Sosyal medya hesabından çağrıda bulunan Dr. Serdar Savaş, insanların fiziki mesafe kurallarına uymadan ve maske takmadan bir araya geldiklerini bu nedenle virüsün daha çok yayılacağını söyledi.

Yetkilere sokağa çıkma yasağının 14 güne uzatmaları çağrısında bulunan Savaş şunları söyledi:

"Birkaç saat önce sokağa çıkma yasağı ilan edildi ve bunun arkasından insanlarımız marketlerde, manavlarda, pazar yerlerinde ve fırınlarda bir araya geldiler. Fiziki mesafe kurallarına uymadan, çoğu maskesiz olarak. Şimdi evlerine döndüklerinde bu aldıkları mikropları birbirlerine daha fazla bulaştıracaklar. Saygıdeğer devlet büyükleri, sayın Bilim Kurulu Üyeleri, saygıdeğer Sağlık Bakanımız ve bütün karar vericiler lütfen bu sokağa çıkma yasağını 14 gün uzatıp ve bu sırada sürveyans çalışmalarını, evlerde arama tarama test yapma çalışmalarını ciddiyetle uygulayacak organizasyon yapsınlar. Bu bizim son şansımız olacaktır."

Öne Çıkanlar