DSÖ: Covid-19 gripten 10 kat daha fazla ölümcül

DSÖ: Covid-19 gripten 10 kat daha fazla ölümcül
Dünya Sağlık Örgütü, liderlere birlik ve dayanışma çağrısını yineleyerek, Covid-19'un ulusal ve küresel düzeyde siyasete alet edilmemesini istedi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Covid-19'un ölüm oranının gripten (influenza) 10 kat daha fazla olduğunun tahmin edildiğini açıkladı.

Ghebreyesus, DSÖ'nün İsviçre'nin Cenevre kentindeki merkezinde, diplomatik misyon şeflerine hitap etti. DSÖ'nün 5 Şubat'ta, farklı ülke ve bölgelere Covid-19 ile mücadele konusunda destek vermek amacıyla Stratejik Hazırlık ve Müdahale Planı'nı başlattığını hatırlatan Ghebreyesus, örgüte üye ülkelere desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Ghebreyesus, üye ülkelerin şimdiye kadar toplam 800 milyon dolar taahhütte bulunduğunu, bu miktarın bir kısmının kuruma ulaştığını açıkladı.

100 GÜN GEÇTİ

DSÖ'nün, Çin'den ilk Covid-19 vakasını bildirmesinden bu yana 100 gün geçtiğini anımsatan Ghebreyesus, aradan geçen sürede virüsün küresel çapta yayılması nedeniyle ülkelerin sağlık sistemlerine aşırı yük bindiğini ve dünya ekonomisinin bozulduğunu belirtti.

ÖLÜM ORANI GRİPTEN 10 KAT DAHA FAZLA

Konuşmasında, koronavirüsün yol açtığı hastalık ile gribi kıyaslayan Ghebreyesus, "Covid-19'un ölüm oranının gripten (influenza) 10 kat daha fazla olduğu tahmin edilmektedir" diye konuştu.

Ghebreyesus, dünya liderlerine birlik ve dayanışma çağrısını yineleyerek Covid-19'un ulusal ve küresel düzeyde siyasete alet edilmemesini istedi. (Euronews)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar