DTK Eşbaşkanı Öztürk: KDP, Kürtlere ihanet içerisinde, halkına ihanet edene kim hürmet gösterir

DTK Eşbaşkanı Öztürk: KDP, Kürtlere ihanet içerisinde, halkına ihanet edene kim hürmet gösterir
DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Türkiye'nin sınır ötesi operasyonuna destek veren KDP'nin Kürt halkına ihanet ettiğini ifade etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik 23 Nisan’da başlattığı sınır ötesi operasyona Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) de dahil oldu. Libya’dan çekilen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensupları ve korucuların takviye edilmesine rağmen ilerleme sağlanamayanca devreye KDP girdi ve 5 Haziran’da Metîna bölgesine peşmergeleri sevk edildi. Atılan bu adım bölgedeki gerilimi daha da tırmandırdı. Kürtler arası çatışmaya dönüştürülmek istenen operasyona destek veren KDP'ye yönelik Kürt kamuoyunda büyük tepkiler mevcut.

'ADIM ADIM İŞGAL'

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, KDP’nin ilk günden itibaren sınır ötesi operasyona destek vererek Türkiye’ye yol açtığını söyledi. Öztürtk, "KDP eliyle Kürdistan adım adım işgal ediliyor" dedi. Bu yolun KDP ve Barzani ailesinin kişisel çıkarları için açıldığını dile getiren Öztürk, Kürt halkının bunu kabul etmeyeceğini ifade etti.

‘KÜRDİSTAN KDP’DEN İBARET DEĞİL’

KDP’nin tutumunu "Büyük bir ihanet" olarak tanımlayan Öztürk, "Güney Kürdistan halkı Saddam’ın zulmünü gördü, Enfal’i yaşadı, Halepçe’yi yaşadı. Tüm bunlara karşı direndi ve bir statü elde etti. KDP ve Barzani ailesi, bugün bu değerleri, ödenen bedelleri satıyor. KDP, kendi çıkarları için AKP-MHP’nin politikalarına alet oluyor. Kürdistan Barzani aşiretinden ibaret değil. Biz aşiret değiliz, biz Kürt halkıyız. Bugün Dehakların bizim içimizden çıkmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu. 

‘KDP KÜRT DÜŞMANLIĞI YAPIYOR’

AKP-MHP ittifakının Kürt düşmanlığı temelinde bir araya geldiğini, KDP’nin de buna ortak olduğunu vurgulayan Öztürk, şunları söyledi: "AKP-MHP faşist ittifakı ‘Kerkük, Musul bizimdir’ diyor. Gunu açık bir şekilde dile getiriyorlar. KDP, ‘En iyi Kürt ölü Kürt’tür’ diyen zihniyetle, MHP ile ortaklık yapıyor. Bugün KDP Kürt düşmanlığının öncülüğünü yapıyor, kendi halkına düşmanlık yapıyor. O nedenle KDP’nin Kürt halkıyla ilgili söz söyleme hakkı kalmamıştır." 

'İŞGALİ MEŞRULAŞTIRMAK' 

DTK Eşbaşkanı sınır ötesi operasyonun aslında Federe Kürdistan Bölgesi’nin "işgali" olduğunun da altını çizdi. Öztürk, "Amaç PKK değil. Rojava’ya saldırılar, Efrîn’e saldırılar göz önünde. Efrîn’de PKK mi vardı? Sayın Abdullah Öcalan’ın paradigmasını savunanların tamamı PKK midir? İngiltere ve Galler'in en büyük sendikası olan Unite The Union Sendikası ‘Öcalan’a özgürlük’ kampanyası yürütüyor. O yüzden PKK bahanedir. O nedenle KDP kendini kandırmasın. Bu saldırılar topyekün Kürt halkına yöneliktir. Türkiye, Kürt halkını topyekün kırımdan geçirmek istiyor. KDP yalan söylemekten, işgali meşrulaştırmaktan, kendini kandırmaktan vazgeçmelidir. Kürdistan Barzani ailesi değildir, Kürt halkıdır. O nedenle bizler onur, barış ve birlik mücadelesi yürütüyoruz. Bizler Kürt halkının onurunu koruyacağız, bir partinin, bir ailenin, bir aşiretin çıkarlarını düşünemeyiz. Bu Kürt halkının varlık yokluk mücadelesidir" ifadelerini kullandı. 

'KDP’YE HÜRMET KALMADI'

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Federe Kürdistan Bölgesi’nde 2017 yılında alınan referandum kararı sonrası tehditlerini hatırlatan Öztürk, "Güney Kürdistan halkı referandum kararı aldı, en büyük tepkiyi Türkiye gösterdi. Kürt halkını aç bırakmakla tehdit etti. Güney yönetimi tehditlere karşı sessiz kaldı, bizler tepki gösterdik. Kürt halkını kim aç bırakabilir, kimin haddine. Ama ‘Bu topraklar bizim’ diyemediler. Bu zihniyet ne kadar yaşayabilir. Açık söylüyorum: Bu açık bir ihanettir. O nedenle KDP de kalmadı, Barzani ailesi de kalmadı. Dört parça Kürdistan’da Kürt halkı Barzani ailesine saygı duyuyordu. Bu saatten sonra bir saygı, hürmet kalmadı. Halkına ihanet edene kim hürmet gösterir!" dedi. 

'KDP’NİN GERÇEK YÜZÜ'

Öztürk, son olarak şunları söyledi: "Ermenileri, Süryanileri kırımdan geçirdiler, bugün Kürtlere aynı kırımı yaşatmak istiyorlar. Ama bizler Kürt halkının onurunu koruyacağız. Kürtler eşit bir yaşam, özgür bir yaşam istiyor. Bizler de bunu savunuyoruz. Son 6 yılda yapmadıkları hiç bir şey kalmadı. Kürtleri bitirebildiler mi? Bunlar beyhude çabalar. KDP’nin de gerçek yüzü ortaya çıktı. Bu açık Kürt düşmanlığıdır. Asıl mesele Güney Kürdistan’ın işgalidir. PKK değil. Barzani ailesinden Edhem Barzani de bunun işgal olduğunu açıkladı. Gerçek budur. Buna rağmen buna destek olmak, Kürt düşmanlığıdır. Bir kez daha söylüyorum, Güney Kürdistan, KDP ve Barzani ailesinden ibaret değil. Doğrudur, bir dönemler öncülük ettiler ama Kürt halkı büyük bedeller ödedi. Kürt düşmanlarıyla ortaklık yapanlar, sadece kendilerini bitirirler." (MA)

Öne Çıkanlar