Düğünde yapılan tutuklamaya tepki: Kürt düşmanlığının mahkeme tutanağı

Düğünde yapılan tutuklamaya tepki: Kürt düşmanlığının mahkeme tutanağı
Esenyurt’ta düğünde sarı, kırmız, yeşil şal nedeniyle tutuklanan damat ve yakınlarına dair tutanakları Meclis'te okuyan HDP'li Beştaş, 'Bu Kürt düşmanlığının mahkeme tutanağıdır' dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda söz alan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, İstanbul Esenyurt’ta düğünde yapılan gözaltılar da tutuklama çıkmasına tepki gösterdi.

Esenyurt’ta 12 Haziran’da yapılan düğünde damat, ailesi ve birkaç davetlinin gözaltına alındığını aktaran Beştaş, "Karakoldan sonra savcılık ifade almadan tutuklamaya sevk etti ve bir saat önce de damatla beraber 10 kişi tutuklandı; sarı, kırmızı, yeşil puşi taktıkları gerekçesiyle. Soru aynen şu Sayın Başkan: ‘Düğün salonu içerisinde terör örgütünü temsil eden sarı, kırmızı, yeşil renkli bez parçasının salona kim tarafından sokulduğu, sizin tarafınızdan da bahse konu bez parçasıyla resim çektirdiğiniz, aynı zamanda halay esnasında siz veya diğer... Aynı zamanda işte davetliler tarafından da örgüt propagandası yapıldığı anlaşılmıştır, bir de Kürtçe türküler söylenmiş. Renklerden korkan, renklere düşmanlık yapan, Kürtlerin bütün değerlerine düşmanlık yapan bir iktidar bloğu var karşımızda" sözleriyle tepki gösterdi.

‘BU KÜRT DÜŞMANLIĞININ MAHKEME TUTANAĞIDIR’

"Bu Kürt düşmanlığının mahkeme tutanağıdır" diyen Beştaş, " Sarı, kırmızı, yeşili ellerinden gelse trafik ışıklarından sökecek kadar acz içindeler, ya yazıklar olsun gerçekten. Düğünde insanlar isteği rengi takamayacak mı? İstediği dilde müziği dinleyemeyecek mi? Bir damat ve dokuz ailesinin tutuklanmasının izahı nedir acaba? Savcı ve hâkim neye dayanarak bunu yapıyor? Bu, AKP ve MHP iktidarının icraatıdır işte" diye belirtti. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar