Dune'un yönetmeninden Marvel eleştirisi: 'Kopyala yapıştır'

Dune'un yönetmeninden Marvel eleştirisi: 'Kopyala yapıştır'
Marvel filmlerinin 'kopyala yapıştır' olduğunu söyleyen ünlü yönetmen, filmlerin izleyicileri "zombilere çevirdiği' görüşünde.

"Arrival", "Blade Runner 2049" gibi filmlerin yönetmeni Denis Villeneuve, Marvel filmlerini eleştiri yağmuruna tuttu. Son filmi "Dune" önümüzdeki ay vizyona girecek olan yönetmen Villeneuve, Marvel Sinematik Evreni filmleri için "kopyala yapıştır" benzetmesini yaparak, Marvel filmlerinin izleyicileri "zombilere çevirdiği"ni söyledi.

İspanyol El Mundo gazetesine verdiği röportajda, Villeneuve, sanatsal değeri yüksek büyük bütçeli filmlerin de olduğunu, o nedenle karamsarlığa kapılmadığını ifade etti. Yönetmen, sanatsal değeri yüksek büyük bütçeli filmlere örnek olarak Christopher Nolan ve Alfonso Cuaron filmlerini sıraladı.

NURİ BİLGE CEYLAN 'BU DA BENİM CEZAM' DEMİŞTİ

Bu eleştiri, Marvel filmlerine yönelik yönetmen eleştirilerinin ilki değil. Nuri Bilge Ceylan, çocukları yüzünden pek çok Marvel filmi izlemek zorunda kaldığını söyleyerek, "Bu da benim cezam" ifadesini kullanmıştı.

"Taksi Şoförü" (Taxi Driver), "Sıkı Dostlar" (Goodfellas) gibi kült filmlerin yönetmeni Martin Scorsese de iki yıl önce Marvel filmlerinin sinematik değeri olmadığını belirterek, "tema parkı" benzetmesinde bulunmuştu.

Öne Çıkanlar