Dünya Basınından | Çin üçüncü çocuğa izin verdi

Dünya Basınından | Çin üçüncü çocuğa izin verdi
Batı basınında öne çıkan gazetelerin manşetleri...

ARTI GERÇEK - Çin Halk Cumhuriyeti'nin üçüncü çocuğa izin vermesi Amerika Birleşik Devletleri (ABD) basınında geniş yer buldu. New York Times, Çin hükümetinin, aile başına iki çocuk sınırını kaldırmasına geniş yer ayırdı. Karar, dünyanın en kalabalık ülkesinde doğum oranında keskin bir düşüş olduğunu ortaya çıkaran son on yıllık nüfus sayımının sonuçlarının yayınlanmasından birkaç hafta sonra geldi.

İngiltere basınında Coronavirus (Covid-19) önlemleri ve açılma programı geniş yer buldu. The Guardian, bilim insanlarının hükûmetin 21 Haziran’da Covid-19 kısıtlamalarını kaldırma kararını yeniden düşünmesini istemesini manşetine taşıdı. 

ABD ve İngiltere'de bugün öne çıkan haberlerden bazıları şöyle:

NEW YORK TIMES: ÇİN ÜÇ ÇOCUĞA İZİN VERDİ

New York Times, Çin hükümetinin, aile başına iki çocuk sınırını kaldırmasına geniş yer ayırdı. Çin'de çiftler üçüncü bir çocuğa sahip olabilecek. Bu önemli karar, dünyanın en kalabalık ülkesinde doğum oranında keskin bir düşüş olduğunu ortaya çıkaran son on yıllık nüfus sayımının sonuçlarının yayınlanmasından birkaç hafta sonra geldi.

Komünist Parti'nin siyasi bürosunun Başkan Şi Jinping başkanlığındaki bir toplantısında, "yaşlanan nüfusa yanıt olarak, bir çiftin üç çocuğu olmasına izin verildi".

Mayıs ayı başında 2020 yılında yapılan nüfus sayımı sonuçları Çin nüfusunun beklenenden daha hızlı yaşlandığını ortaya koydu.

WASHINGTON POST: ALZHEIMER İLACINDA KRİTİK KARAR

Washington Post, ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nin (FDA) 7 Haziran'a kadar Alzheimer'ın erken aşamalarında yaşanan hafıza kaybını durdurduğu iddia edilen bir ilaca onay verip vermemek konusunda kritik bir karar vereceğini yazdı. 

Habere göre, ilacın onaylanmasına karşı çıkanlar ilaçla ilgili mevcut verilerin işe yarayıp yaramadığını göstermediğini ifade ediyor. Onayı destekleyenlerse de ilacın "üzerine geliştirmeler yapılabilecek bir temel" oluşturacağı tezini savunuyor.

THE GUARDIAN: BİLİM İNSANLARI AÇILMA KONUSUNDA UYARIYOR

The Guardian, bilim insanlarının hükûmetin 21 Haziran’da Covid-19 kısıtlamalarını kaldırma kararını yeniden düşünmesini istemesini manşetine taşıdı. 

Habere göre, bilim insanları, ülkede yaygınlaşan Hindistan varyantı vakaları nedeniyle aşılama programında iki doz arası belirtilen sürenin de azaltılması gerektiğini ifade etti.

THE TIMES: İNGİLTERE'DE COVID NEDENİYLE DERS SÜRELERİ YARIM SAAT UZATILACAK

The Times, İngiltere'deki çocukların aylarca kesintiye uğrayan eğitimden sonra müfredata yetişmelerine yardımcı olmak için 15 milyar sterlinlik bir Covid-19 kurtarma planı kapsamında okul gününün yarım saat uzatılacağını yazdı.

Hükümetin eğitim iyileştirme komiseri Sir Kevan Collins'in raporunun sızdırılmış sunumuna göre, tüm çocukların 2022'den itibaren her yıl 100 saat fazladan eğitim almaları öngörülüyor.

Çi


 

Öne Çıkanlar