Dünya'da ilk: Kıdem tazminatlarını sermaye yaptık

Dünya'da ilk: Kıdem tazminatlarını sermaye yaptık
Ekonomi gazetesi Dünya gazetecilikte bir ilki gerçekleştirdi. Gazete çalışanlarının kıdem tazminatlarını sermayesine kattı

Dünya Gazetesi, ‘Dünya çalışanlarıyla yola devam ediyor’ başlığıyla bir açıklama yayınladı. Açıklamada çalışanlarının fedakarlık yaparak kıdem tazminatlarının sermayelerine eklendikleri ifade edildi.

Beyaz bir sayfa açtık ifadesi ile kararını duyuran gazete "Yanılma risklerini göze aldık ama ezberi de bozduk. Örneği görülmemiş bir modelle mesleğimize ve emeğimize sahip çıktık" denildi."Çalışanlar olarak kıdem tazminatlarımızı sermaye yaptık, okurlarımız için yeniden yola çıktık. Tüm zorluklara rağmen gelecekten müthiş umutluyuz. Kendimize gerçekçi ama iddialı hedefler koyduk. Sizleri de bilgilendirerek bu hedeflere doğru adım adım yürüyeceğiz. İlk yükümlülüğümüz doğru ve gerçek haber. Sadakatle bağlı olacağımız ilk merci ise sizsiniz"

GAZETECİLİK İLKELERİNE DAHA SIKI SARILACAĞIZ

Gazetecilik ilkelerine sahip çıkacaklarını ifade eden gazete okurlarına seslendi,"Bundan böyle de kurucumuz Nezih Demirkent’in bağımsız ve bağlantısız gazetecilik ilkelerine daha sıkı sarılacağız. Temel ve köklü değerlerimizi koruyarak değişiyoruz. Tüm çalışmalarımızı nihai hedefe doğru ödün vermeyen bir kararlılıkla sürdürüyoruz. 
Okurlarımızın Türkiye’yi, Türkiye ekonomisini dış basından takip etmek zorunda kalmasını içimize sindiremiyoruz. Hedefimiz, bir yandan dünyada olup biteni iyi okuyup, Türkiye’ye aktarırken, diğer yandan gerçek Türkiye’yi ve başarılarını takip etmek isteyenlerin vazgeçemeyeceği bir kaynak olmak. Ortak heyecanımız ve ütopyamız, tüm dünyanın izlediği bir Dünya inşa etmek."

Kendimize, ülkemize ve insanlarımıza güveniyoruz. Mesleğimize ve hayata pozitif bakıyoruz. Sözlüğümüzde ‘mazeret’ ve ‘bahane’ kelimeleri yok. Ne kadar rutin olursa olsun, yaptığımız işi ‘şişirmeden’ sunmaya çalışıyoruz."

Bize göre mesleğimizin özünde gerçeği teyit etmek var. Sansasyonel haberlerden uzak duruyoruz. Yorumlarımızı kapsamlı ve dengeli tutmaya özen gösteriyoruz."

Önemli olanı ilginç ve okurlarımızla ilgili kılmak için çaba sarf ediyoruz. Kamuoyunu en iyi şekilde bilgilendirmek için habercilerimizin kişisel inisiyatif kullanmalarına imkan tanıyoruz."


 

Öne Çıkanlar