Dünya Sağlık Örgütü: Açık bir şekilde pazar yeri salgında rol oynadı

Dünya Sağlık Örgütü: Açık bir şekilde pazar yeri salgında rol oynadı
DSÖ Gıda Güvenliği ve Zoonoz Uzmanı Embarek, 'Hayvanlar bu virüsü pazar yerine getirdi veya önceden virüs kapmış kişiler bu pazar yerini ziyaret etti.' dedi.

ABD Başkanı Donald Trump yeni tip koronavirüsün Çin'de laboratuarda üretildiğini iddia ederken Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)'nden farklı bir açıklama geldi. DSÖ, Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentindeki deniz ürünleri gıda pazarının, yeni tip koronavirüs salgının patlak vermesinde açık bir şekilde rol oynadığını bildirdi.

DSÖ Gıda Güvenliği ve Zoonoz Uzmanı Peter Ben Embarek, video konferans yöntemiyle düzenlenen basın toplantısında, kedi ve gelinciklerin virüsle enfekte olabileceğini belirterek, bununla birlikte Covid-19’un hayvanlarla bağlantısı konusunda daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

"Açık bir şekilde pazar yeri bunda (salgında) bir rol oynadı. Ama hangi rolü oynadı, bilmiyoruz" diyen Embarek, virüsün çıkış noktasının Vuhan’daki pazar yeri olabileceği gibi, pazar yerinde ve çevresinde tesadüfen saptanmış da olabileceğini söyledi. Yeni tip koronavirüsün kaynağının yarasalar olduğunu ama bu konunun da derinlemesine incelenmesi gerektiğini belirten Embarek, "Belki, öncelikle hayvanlar bu virüsü pazar yerine getirdi veya önceden virüs kapmış kişiler bu pazar yerini ziyaret etti" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar