Dünyaca ünlü ekonomist Steve Hanke, Türkiye'nin enflasyonunu hesapladı

Dünyaca ünlü ekonomist Steve Hanke, Türkiye'nin enflasyonunu hesapladı
Hanke, Türkiye'nin enflasyonunu yüzde 58,75 olarak hesaplayarak, 'Bu durum, 'Başkan' Erdoğan ve TCMB'nin gündelik sahtekarlığından daha fazladır' dedi.

ARTI GERÇEK - Türkiye'den sosyal medya kullanıcılarının yakından takip ettiği, Johns Hopkins Üniversitesi'nden ekonomist Profesör Steve Hanke, sosyal medya hesabından Türkiye enflasyonu hakkındaki araştırmasını yayımladı.

Hanke'in araştırmasına göre Türkiye'deki enflasyon, TÜİK tarafından açıklanan resmi verilerin üç katı çıktı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, "Türkiye'nin enflasyonunu yüzde 58,75 olarak ölçüyorum, bu [TCMB'nin açıkladığı] sahte resmi oranın neredeyse üç katı" diyen Steve Hanke, "Erdoğan ve TCMB'nin gündelik sahtekarlığından daha fazladır" ifadelerini kullandı.

Hanke, sosyal medyadan paylaştığı grafiğe şu açıklamaları ekledi.

"TCMB, Türkiye'nin resmi ekim ayı enflasyonunu yüzde 19,89 olarak açıkladı. Bu rakamlar gerçeği yansıtmıyor. Yüksek frekanslı verileri ve PPP ilkelerini (kamu özel işbirliği modeli) kullandığımda Türkiye'nin enflasyonunu yüzde 58,75 olarak ölçüyorum, bu [TCMB'nin açıkladığı] sahte resmi oranın neredeyse üç katı. Bu durum, başkan Erdoğan ve TCMB'nin gündelik sahtekarlığından daha fazlası."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar