Dünyanın en büyük petrol depolama şirketinde boş yer kalmadı

Dünyanın en büyük petrol depolama şirketinde boş yer kalmadı
Dünyanın en büyük petrol depolama şirketlerinden Hollanda merkezli Royal Vopak NV, kapasitesinin neredeyse tümünü sattığını duyurdu.

Dünyanın en büyük bağımsız petrol depolama şirketi, koronavirüs salgınından dolayı hızla artan petrol bolluğundan dolayı, traderların ham petrol ve rafine akaryakıt depolamaları için neredeyse hiç boş yerleri kalmadığını duyurdu.

Rotterdam merkezli Royal Vopak NV'nin baş finans yetkilisi Gerard Paulides, verdiği mülakatta, "Petrol tarafında terminallerimiz için mümkün olan tüm kapasite tamamen satıldı. Vopak için, bakım olmayanlar dışında dünya çapında eldeki tüm kapasite neredeyse tükendi ve duyuyorum ki dünyanın kalan kısmında da kapasitesi dolan yegane şirket biz değiliz" şeklinde görüş bildirdi.

Vopak, elindeki tüm kapasiteyi kullanıma sokmak için bakım çalışmalarını sonuçlandırmaya yönelik çabalarını hızlandırdı.

Tüm dünyada petrol talebi, koronavirüsten dolayı küresel ulaşım sisteminin durma noktasına gelmesi ve ekonomilerin hasar görmesi sonrası daha önce görülmemiş hızda çöktü. Üreticilerin de üretimi aynı hızda düşürememesinden dolayı, ham petrol ve akaryakıtta aşırı arz durumu ortaya çıktı.

ABD'de mayıs vadeli ham petrol kontratları, pazartesi günü eksiye düştü ve bu durum, traderların petrol alımı yapanlara para ödemeleri anlamına geliyor. Fiyatlardaki bu düşüşün en büyük nedeni petrolü depolayacak yer bulamama endişesiydi.

Endonezya'dan Meksika'ya, şirketler ellerindeki ham petrolü ve rafine akaryakıtı koyabilmek için depo arıyorlar ve sıklıkla bu fazla arzı kıyıdaki tesislerin dolu olmasından dolayı petrol tankerlerinde tutuyorlar. Kuzey Denizi'nde, birçok tanker günlerdir benzin ve uçak yakıtı ile dolu atıl şekilde bekliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar