Duygu Asena Ödülü Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na verilecek

Duygu Asena Ödülü Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na verilecek
PEN Türkiye, bu yıl Duygu Asena Ödülü'nü 'Kadın cinayetleri' verilerini derleyen, takip eden, 'asla yalnız yürümeyeceksin' diyen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nu veriyor.

PEN Türkiye Merkezi Kadın Hakları hareketinin öncülerinden gazeteci, yazar Duygu Asena adına kurduğu 'Duygu Asena Ödülü'nü her yıl Kadın konusunda bilinçli çalışmalarda bulunan bir insana ya da kuruma veriyor. PEN Türkiye bu yılki ödülü Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na verme kararı aldı.

PEN Türkiye'nin ödülle ilgili yaptığı açıklama şöyle:

"Ülkemizde şimdiye dek görülmemiş bir süreçten geçiyoruz. Hak ve hukukun çiğnendiği, parlamenter rejimin yok sayıldığı, işsizliğin ve enflasyonun her geçen gün tırmandığı, savaşlardan medet umulduğu   bir ortamda  her gün  kadınlar erkekler tarafından öldürülüyor. 2019 Yılında Türkiye'de 474 Kadın öldürüldü. En az 166 kadın cinsel saldırıya uğradı, yine en az 96 çocuk istismar edildi.

On yıldır Türkiye'de kadın cinayetleri gerçeklerini aydınlatmak için kayıt tutan, kadın cinayeti verilerini derleyerek her ay kamuoyu ile paylaşan bu platform kadınların şiddetten korunmasını sağlamak için çalışıyor. Başta yaşam hakkı olmak üzere her tür kadın hakkı ihlaline karşı mücadele ediyor.

"Kadın cinayetlerinin" toplumsal bir sorun olduğu gerçeğini onlar ortaya çıkardı. Bir yanda kamuoyunu bilinçlendirirken bir yandan da tüm siyasi görüşlerin ve toplumun bu sorunu sahiplenmesini sağladılar.

"Sessiz kalmayalım, asla yalnız yürümeyelim,"  diyerek, Ankara, Balıkesir, Bitlis, Bolu, Bursa, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Manisa, Muğla, Niğde, Samsun, Tekirdağ, Tunceli ve Yalova'da temsilciliklerini kurdular.

2020 PEN Duygu Asena Ödülü'nü sevgiyle, saygıyla Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformuna sunarken, onlara bir kez daha güç diliyoruz." (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar