Duygu Delen'in bilirkişi raporu hazırlandı: Kaza sonucu düşmesi mümkün değil

Duygu Delen'in bilirkişi raporu hazırlandı: Kaza sonucu düşmesi mümkün değil
Duygu Delen'in şüpheli ölümünün ardından tutuklanan sanık Mehmet Kaplan isimli erkek hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu ve 32 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Antep'te Mehmet Kaplan'ın 4'üncü kattaki evinden düşen 17 yaşındaki Duygu Delen'in şüpheli ölümüne ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda, "Duygu Delen'in dengesini kaybederek, kaza sonucu düşmesinin mümkün olmadığı tespit edilmiştir" denildi.

17 yaşındaki duygu Delen, geçtiğimiz yılı Ağustos ayında erkek arkadaşı olduğu belirtilen Mehmet Kaplan isimli erkeğin 4'üncü kattaki evinden düşerek şüpheli biçimde hayatını kaybetti. Delen'in 'intihar' ettiğini öne süren Kaplan 'kasten öldürme', 'cinsel istismar', 'yağma' ve 'hakaret' suçlarından tutuklandı. Hakkında, ağırlaştırılmış ömür boyu ve 32 yıla kadar hapis cezası istenen Kaplan'ın yargılandığı davanın son duruşmasında mahkeme heyeti, Kaplan'ın tutukluluğunun devam etmesine ve olayın meydana geldiği yerde bilirkişi heyetiyle yeniden keşif yapılmasına karar verdi.

Kararın ardından olayın meydana geldiği evde mahkeme heyeti, yeniden inceleme yapılmasını istedi. Bunun üzerine olay yeri inceleme uzmanı, fizik mühendisi, adli tıp uzmanı ve bilgisayar teknolojisi uzmanından oluşan bilirkişi heyeti, 53 sayfalık rapor hazırlayıp, mahkemeye sundu. Raporda hadisenin özetin, adli tıp, olay yeri inceleme ve kriminal raporları ile olay yerine ilişkin krokilere yer verildi.

Sanığın Duygu Delen'e hakaret ettiği ve şiddet uyguladığı, sağlıklı birlikteliğin söz konusu olmadığı hatırlatılan raporda, olay gününde yaşanan diyaloğun da ağır hakaret ve şiddet kullanmaya vardığı kaydedildi. 'Balkondan atladığı, düştüğü, düşürüldüğü veya atıldığı' iddiaları ve savunmalarının yoğunlaştığı belirtilen raporda, "Ancak bunlardan daha ziyade hangisinin olabileceğine dair kesin inandırıcı kanıtlar elde edilememiştir" denildi.

KAZA SONUCU DÜŞMESİ MÜMKÜN DEĞİL

Duygu Delen'n boyu ile balkon korkuluğunun yüksekliğine de yer verilen raporda, "1.62 santimetre boyundaki Duygu Delen'in yerden 80 santimetre yukarıya denk gelen ağırlık merkezinin 105 santimetre yüksekliğindeki balkon korkuluğunun 25 santimetre aşağısına geldiğini bu nedenle Duygu Delen'in dengesini kaybederek, kaza sonucu düşmesinin mümkün olmadığı tespit edilmiştir" denildi. 

Sanık Kaplan'ın 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davaya yarın devam edileceği öğrenildi.

Öne Çıkanlar