Duygu Delen'in otopsisini inceleyen TTB'li hekim: Düşmeye bağlı olmayan darp izleri vardı

Duygu Delen'in otopsisini inceleyen TTB'li hekim: Düşmeye bağlı olmayan darp izleri vardı
17 yaşındaki Duygu Delen’in ölümüne ilişkin ön otopsi raporu taraflara verilmezken, Avukat Akan Delen'in otopsisine giren TTB'li doktorun incelemelerini aktardı.

Antep’te Duygu Delen’in (17) erkek arkadaşı Mehmet Kaplan’ın (20) evinin 4. katından düşerek yaşamını yitirmesine ilişkin soruşturmaya "kısıtlılık" kararı getirildiği öğrenildi. Duygu Delen, dün gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Delen’in ölümüne ilişkin ön otopsi raporu da taraflara verilmedi.

Cumhuriyet gazetesinden Seyhan Avşar’a konuşan Gaziantep Barosu Yönetim Kurulu üyesi avukat Ömer Faruk Akan "Ön otopsi raporunu alamadık ancak TTB’den bir hekim arkadaşımız otopsiye girmişti. Duygu’nun bedeninde düşmeye bağlı olmayan darp izleri bulunduğunu belirtti. Ben de şüpheliye dikkatlice baktım. Bileklerinde kızarıklık vardı" ifadelerini kullandı.

DARPI KABUL ETTİ

Şüpheli Mehmet Kaplan, nöbetçi mahkeme tarafından "kasten öldürme" ve "çocuğun cinsel istismarı" suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Savcılıkta ifade veren Kaplan, Duygu Delen ile bir süre önce ayrıldıklarını ancak olay günü konuşmak için bir araya geldiklerini belirterek aralarındaki tartışmanın kendisine başka bir kadından gelen mesaj yüzünden başladığını iddia etti.

Kaplan, kendisinin de Duygu Delen’in telefonunu kurcaladığını ve başka erkeklerle çekilen fotoğraflarını gördüğünü öne sürdü. Bu nedenle sinirlendiğini, odadaki dolabın camına vurduğunu ve elinin kanadığını ileri süren Kaplan, ifadesinde özetle şunları söyledi: "Kanamakta olan elimle Duygu’ya bir iki tokat attım. Duygu elimdeki telefonu almak istedi. Aramızda arbede yaşandı. Daha sonra su içip sakinleşmek istedim. Kanayan elimi yıkamaya gittim. Çocuk odasına yöneldiğimde balkon kapısının açık olduğunu, Duygu’nun odada olmadığını gördüm. Balkona gittiğimde Duygu’nun yüzüstü şekilde yattığını gördüm. Öldüğünü gözaltındayken öğrendim. Atlama anını görseydim kendisine kesinlike mani olurdum."

Mehmet Kaplan'ın 2019 yılında ehliyetsiz ve alkollü olarak araç kullanırken bir kişiye çarparak ölümüne sebep olduğu ve bu davada tutuksuz yargılandığı ortaya çıkmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar