Duyulmasın diye televizyonun sesini açıp eşini öldüren erkeğin müebbet hapsi bozuldu

Duyulmasın diye televizyonun sesini açıp eşini öldüren erkeğin müebbet hapsi bozuldu
Mahkeme, yerel mahkemenin 'tasarlayarak öldürmek'ten verdiği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını 'yeterli delil bulunmadığı' gerekçesiyle bozdu.

Silah sesinin duyulmaması için televizyonun sesini sonuna kadar açtıktan sonra kendisinden boşanmak isteyen Nisa Ece İnçke’yi öldüren Recep İnçke ile ilgili Yargıtay 'delill yok' gerekçesiyle müebbet hapis cezası kararını bozdu.

Mahkeme, yerel mahkemenin "tasarlayarak öldürmek"ten verdiği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını "yeterli delil bulunmadığı" gerekçesiyle bozdu.

Hürriyet’ten Ayşegül Usta’nın haberine göre; İstanbul 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan ilk yargılamada mahkeme heyeti Recep İnçke’yi eşini "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan takdir indirimi uygulamadan ağırlaştırılmış müebbet hapis, "ruhsatsız silah bulundurmak" suçundan 2.5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Kararı bozan Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, İnçke’nin suçu "tasarlayarak" işlediğine ilişkin delil bulunmadığını belirterek "eşi kasten öldürme" suçundan cezalandırılması gerektiğini ifade etti. Duruşma yeniden görüldü.

SAVCI: MAKTÜL SADAKAT YÜKÜMLÜLÜĞÜNÜ İHLAL ETMEDİĞİ İSPATLANAMADI 

Nisa Ece İnçke’nin annesi ve ağabeyi, mahkemenin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararında direnmesini talep etti. Duruşma savcısı ise 'haksız tahrik indirimi' için zorlama bir yorumu tercih etti. Savcı, "Recep İnçke’nin soruşturmanın başından itibaren süregelen davranışları, kendiliğinden karakola teslim olması, savunmalarında suçunu ikrar etmesi, hiçbir celsede bizzat tahliye talebinde dahi bulunmayışı hususları göz önüne alındığında maktulün sanığa olan sadakat yükümlülüğünü ihlal ettiği hususu ispatlanamasa dahi bunun aksinin de şüphesiz bir şekilde ispatlanamadığını" ileri sürdü. İnçke’nin ‘haksız tahrik altında eşini kasten öldürme’ suçundan 18 yıldan 24 yıla hapisle cezalandırılmasına tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.(DHA)

Öne Çıkanlar