Duyurusu yapılan Suriyelilerin mitingi provokasyon çıktı

Duyurusu yapılan Suriyelilerin mitingi provokasyon çıktı
İstanbul’da Suriyelilerin miting yapacağı yönünde paylaşılan afiş iki yıl önceye ait bir mitinge ait olduğu ortaya çıktı. Mitingin yapılacağı alan ise polisler tarafından ablukada tutuldu.

Son günlerde Afganistan’dan Türkiye’ye yönelen göçün ardından ülkede yaşayan mültecilerin geri gönderilmesi tartışmalarını alevlendirdi. Bu konuda siyasilerden yapılan çeşitli açıklamalar ve sanal medyadaki bazı hesaplardan yapılan ırkçı paylaşımlar mültecilere yönelik ayrımcılık tartışmalarını gündeme getirdi. Bu açıklamaların ardından sanal medyada paylaşılan ve sahte olduğu belirlenen afiş ile Suriyelilerin "Gitmiyoruz" mitingi düzenleyecekleri iddia edildi.

MİTİNG OLMAYINCA GAZETECİLER AYRILDI

"Suriyelilerden Elinizi Çekin" başlıklı çağrı metninde, "Gitmiyoruz" başlığıyla Suriyeliler bugün saat 17.00’de Saraçhane Meydanı’na çağrıldı. Duyuruda "Dükkanları açmıyoruz. Büyük Suriye Mitingi" ibaresi de yer aldı. Çağrının ardından Çevik Kuvvet polisleri Saraçhane parkının etrafını bariyerlerle çevirerek ablukaya aldı. Normal şartlarda 17.00’da başlaması gereken miting başlamayınca alanda haber takibi yapmak için gelen gazeteciler alandan ayrıldı. Ancak, polislerin ablukası ise devam etti.

SAHTE OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Miting duyurusu yapılan afişin iki yıl önce yapılan bir başka mitinge ait olduğu ortaya çıktı. Twitterda Ali Baydaş isimli bir kullanıcı olayı 'provokasyon' olarak tanımlayarak, 2 yıl önceki bir afişin değiştirilerek yalan haber üretildiğini yazdı.

Baydaş'ın paylaşımları şöyle: "Sürmekte olan bir provokasyonu ihbarımdır: önce muhbirajans isimli hesap 2 yıl önceki afişin tarihini değiştirerek, Suriyeliler bugün miting yapacak yalan haberini paylaşıyor. Sonra bu yalan haberi Cumhuriyet Gazetesi de paylaşıyor. Afişin eski olduğu ifşa edilince, provokatör muhbirajans tweetini siliyor. Cumhuriyet de silmiş sanırım, bulamadım ama ümit özdağ yalan haber üzerinden milleti kışkırtmaya devam ediyor. Şimdi, birileri ortaya dökülüp mültecilere saldırırsa, bu rezillerin sorumlu olduğunu biliyoruz."

ÖZDAĞ HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Sahte afişi İYİ Parti'den ayrılarak yeni bir parti kurmak için çalışan Ümit Özdağ da daha önce sanal medya hesabından paylaşımda bulunmuştu. Özdağ, "Kendi ülkesini savunmayıp kaçanlar Türkiye’de bize posta koyamaz! Burada kalmak isteyenler, biz Türklerin ödediği bedeli ödemeye hazır olmalı. Sonuçta bir şekilde döneceksiniz" paylaşımında bulunmuştu. (MA)

Öne Çıkanlar