Düzce Belediyesi'nde işler eşe dosta emanet

Düzce Belediyesi'nde işler eşe dosta emanet
Recep Tuna hakkındaki şikâyeti savcılığa MHP’li Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu yapmıştı.

Eski Bakan Faruk Özlü’nün başkanı olduğu Düzce Belediyesi’ne bağlı iştirak şirketlerin genel kurulunda yönetimlerin liyakat sahibi kişiler yerine AKP’li isimlere teslim edilmesi dikkat çekti.

Düzce Belediyesi iştirak şirketlerinde pandemi dolayısıyla ertelenen 2020 genel kurul toplantısı geçen günlerde yapıldı. Düzce Belediyesi Beltaş AŞ’nin yönetim kurulu başkanı Fevai Arslan oldu. Eski AKP Düzce Milletvekili olan Arslan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için, "Allah’ın bütün vasıflarını üzerinde toplayan bir lider" ifadelerini kullanmıştı. Arslan’ın bu açıklamaları ‘Erdoğan’ı Allah’a benzettiği’ iddiasıyla tepki toplamıştı. Düzce Belediyesi Özel Kalem Müdürü olarak görev yapan Cihan Ünal ise Belka A.Ş.’ye yönetim kurulu üyesi yapıldı.

Düzce AKP Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesi İmran Aktepe ise Beltur A.Ş’nin yönetim kurulunda yer aldı. Başkan Özlü’nün bakanlık yaptığı dönem şoförü olan Murat Aydın’ın ise Ulaşım A.Ş’nin yönetim kurulunda yer alması dikkat çekti. Ayrıca, 2019 yerel seçimlerinde koltuklarını kaybeden Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap, Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit’e ve Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna’ya da belediye şirketlerinde görev verildi. Recep Tuna hakkında belediye başkanlığı yaptığı dönemde altyapı ihalesinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla iddianame düzenlenmişti. Tuna hakkındaki şikâyeti ise savcılığa MHP’li Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu yapmıştı. 

Yolsuzluk iddiasıyla yargılanan bir ismin belediyeye ait şirkette yönetici yapılmasına ilişkin Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'a konuşan Başkan Özlü, "Yeni Başkan Mustafa Koloğlu, Recep Tuna ile aralarındaki siyasi çekişmeyi yargıya taşıdı. Süreç devam ediyor. Mahkûm olursa görevden alırım. Tuna’nın hırsızlık yapmayacağına inancım tam olduğu için görev verdim. Bu, bir siyasi hesaplaşma" dedi. Bakanlık dönemindeki şoförüne verilen göreve ilişkin ise Özlü şunları söyledi: "Murat Postoğlu, benden önce de Düzce Belediyesi’nde şoför olarak çalışıyordu. Milletvekili olunca yanıma almıştım. Bakanlık görevine gelince makam şoförüm oldu. Belediye başkanı olunca o da belediyeye döndü. Belediye araçlarını özelleştirince Ulaşım A.Ş’ de görev aldı. Bunun neresi yanlış? Adamın mesleği bu."

Öne Çıkanlar