e-Devlet hacklendi iddiası: Erdoğan ve Fidan olmak üzere milyonlarca kişinin bilgileri çalındı

e-Devlet hacklendi iddiası: Erdoğan ve Fidan olmak üzere milyonlarca kişinin bilgileri çalındı
İbrahim Haskoloğlu , sosyal medyadan milyonlarca kişinin kimlik bilgilerinin hackerlar tarafından çalındığını ileri sürdü.

Türkiye'nin dijital kapısı e-Devlet'te büyük bir hack girişimi yaşandığı iddia ediliyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da dahil olmak üzere milyonlarca kişinin kimlik bilgilerinin internete düştüğü ileri sürüldü.

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu tarafından Twitter’da yapılan son açıklamada, e-Devlet ve e-Nabız gibi devlete bağlı uygulamalarda büyük bir veri ihlali yaşandığı ifade edildi. Haskoloğlu, hackerların kendisine ulaştığını ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Millî İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan’ın kimliğini deşifre ettiklerini söyledi.

Hackerların kim olduğu henüz belli olmasa da, Haskoloğlu’nun iddiasına göre milyonlarca vatandaşın kimlik, telefon, adres ve hatta sigorta numarasına bile erişebildiler. Bilgisayar korsanlarının bu iddiasını doğrulamak için kendi bilgilerini isteyen İbrahim Haskoloğlu, benzer bir açığın kendisi için de geçerli olduğunu belirtti.

e-Nabız hizmetinin de saldırı altında olduğunu ifade eden tweette, bir vatandaşın Covid-19 test sonucunun değiştirilebileceği dile getirildi. İddiaya göre hackerlar istedikleri kişiyi Koronavirüslü olarak işaretleme hakkına sahipti.

Haskoloğlu E-Devlet E-Nabız’daki verilerin güvenliğiyle ilgili olarak hem muhalefet hem de iktidar yetkilileriyle görüştüğünü aktardı. "Düzeltilmesi için bekledim çünkü bu verileri satın almak isteyenler olacaktı ama bu veriler bazı sitelerden verilmeye başlandı" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar