Göçmenler Yunanistan sınırına yürüyor

Göçmenler Yunanistan sınırına yürüyor
İdlib krizinin ardından Türkiye'nin AB'ye gitmek isteyen mültecileri durdurmama kararı aldığı yönündeki açıklamalardan sonra Edirne'de göçmenler Yunanistan'a gitmek için sınıra yürüdü.

Suriye’nin İdlib kentinde Türkiye askerlerine yönelik hava saldırısının ardından Türkiye'nin AB'ye gitmek isteyen mültecileri durdurmama kararı aldığı yönündeki açıklamalardan sonra  Edirne'de göçmenler Yunanistan'a gitmek için sınıra yürüdü.

Suriye ordusunun cihatçılardan temizlemek için operasyon düzenlediği İdlib’de yapılan hava saldırısında 33 Türkiye askerlerinin hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye'nin muhtemel yeni mülteci göçünü taşıyamayacağı ifade edildi.

DHA'nın haberine göreTürkiye'nin AB'ye gitmek isteyen mültecileri durdurmama yönünde karar aldığı haberinlerinin ardından Edirne'de göçmen hareketliliği yaşanmaya başladı.

Edirne'ye gelen aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 300 göçmen, haberin duyulmasının ardından gece yarısı Yunanistan'a geçmek üzere sınıra doğru yürüyüşe geçti.

Çantalarıyla yola düştükleri gözlenen göçmenler, Karaağaç Mahallesi'nden Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'na ulaşmak yürüyüşlerini sürdürüyor.

Aralarında Suriye, İran, Irak, Fas, Pakistanlıların da bulunduğu göçmenler, İdlib'deki saldırının ardından kendi aralarında haberleşerek Yunanistan'a geçmek için Edirne'ye geldiklerini söyledi.

NE OLMUŞTU?

Reuters, üst düzey bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberinde Türkiye'nin Suriyeli mültecilerin kara ya da deniz yoluyla Avrupa'ya geçişlerini durdurmama kararı aldığını duyurmuştu. Türk yetkili, sahil güvenliğe ve sınır polisine mültecileri engellememe emri verildiğini de eklemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar