Efrin’de Türkiye destekli gruplar yine çatıştı: İki ölü, üç yaralı

Efrin’de Türkiye destekli gruplar yine çatıştı: İki ölü, üç yaralı
Hamza Tümeni'nin Zafer Birlikleri karargahına saldırmasının ardından bölgede iki grup arasında şiddetli çatışmalar çıktı.

Halep'in kuzeyindeki Efrin kırsalına bağlı Bülbül ilçesinde Hamza Tümeni ile dün çıkan çatışmada Türkiye destekli Zafer Birlikleri'ne mensup iki kişi öldü, üç kişi de yaralandı.

North Press'in haberine göre, Hamza Tümeni'nin Zafer Birlikleri karargahına saldırmasının ardından bölgede iki grup arasında şiddetli çatışmalar çıktı. Ajansa bilgi veren kaynak, "Çatışmalar Zafer Birlikleri'nin iki üyesinin hayatını kaybettiğini ve üç kişinin de yaraladığını" ekledi.

Kaynağa göre, bölgedeki muhalif grupların askeri alarma geçmesine rağmen, şu ana kadar iç çatışmanın nedeni açıklanmadı. İki grup arasındaki giderek artan gerilim, bölge sakinleri arasında korku ve korku uyandırdı.

Salı günü, Efrin kırsalında aynı gruba mensup iki grup arasında çıkan şiddetli çatışmalar sonucunda Türkiye destekli Şam Lejyonu grubuna mensup beş kişi yaralandı.

Efrin şehri ve çevresi, Mart 2018'den bu yana Türk destekli muhalif grupların kontrolü altında. Ancak, Türkiye destekli grupların kontrolü altındaki bölgeler, patlamalar ve bu gruplar arasında sürekli iç çatışmalar arasında bir güvenlik kaosu durumuna tanık oluyor.

Öne Çıkanlar