Eğil’deki işkence yargıya taşındı

Eğil’deki işkence yargıya taşındı
Diyarbakır Barosu, Eğil’de iki yurttaşa işkence yapan polis hakkında suç duyurusunda bulundu.

ARTI GERÇEK- Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde 14 Haziran’da polis memuru A.K, Yasin Aktay ve Ahmet Aktay adındaki iki kişiyi önce alıkoyarak depoya götürdü. İddiaya göre depoda işkenceye başlayan polis, işkenceyi karakolda da sürdürdü. Diyarbakır Barosu İnsan Hakları Merkezi, işkence olayını yargıya taşıdı. Diyarbakır Barosu avukatları Yunus Muratakan, Serdar Çelebi ve Nurcan Kaya tarafından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına verilen dilekçede işkence olayına yer verildi.

GÖREVLİ POLİSLERİN LİSTESİ İSTENDİ

Şüpheli polis memurunun 14 Haziran’da müvekkilleri Yasin Aktay’ı zorla bir marketin deposuna götürdüğünün belirtildiği dilekçede, depoda başlayan işkencenin karakolda devam ettiği belirtildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına götürülen müvekkillerinin bina girişinde 5-6 polisin karşılandığı, binanın içinde müvekkillere ters kelepçe takılarak darp edildiğinin belirtildiği dilekçede, işkence gördüğü belirtilen Yasin Aktay’ın fiziksel ve ruhsal muayenesinin yapılması istendi. Dilekçede Eğil İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis ve amirlerinin kimlik bilgiler ile Eğil İlçesi merkezinde bulunan Veysi Market adlı işyerini gören MOBESE güvenlik kameralarının kayıtları istendi.

SORUŞTURMAYI SAVCILIK YÜRÜTÜLMELİ

Soruşturma aşamasının etkin ve eksiksiz bir şekilde yürütülmesi açısından olayın faillerinin kolluk memurları olmasından bahisle soruşturmanın bizatihi savcılık tarafından yürütülmesinin istendiği dilekçede, şüpheli polis alıkoyma davası.

Memurları hakkında Kasten Yaralama, İşkence ve Kötü Muamele, Eziyet, Cebir Zor Kullanma, Hakaret ve Görevi Kötüye Kullanma suçlularından dava açılması talep edildi.

Öne Çıkanlar