Mahfi Eğilmez: Salgın oranları sonrasında resmi verilere inançsızlık hızla arttı

Mahfi Eğilmez: Salgın oranları sonrasında resmi verilere inançsızlık hızla arttı
TÜİK'in yüzde 6,7 olarak açıkladığı büyüme verisinin ardından Eğilmez, 'İnsanlar enflasyon oranına inanmazdı. Sonra işsizlik oranına ve büyüme oranına da inanmamaya başladılar' dedi.

ARTI GERÇEK - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün açıklanan üçüncü çeyrek büyüme verisini yüzde 6,7 olarak açıklamasının ardından Ekonomist Mahfi Eğilmez, verilerin gerçeği yansıtmadığına dair inancın artışına ilişkin bir tweet mesajı paylaştı. 

Eğilmez, Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı büyüme rakamlarına ilişkin olarak, "Üç dört yıl önceye kadar insanlar açıklanan enflasyon oranına inanmazdı. Sonra işsizlik oranına ve büyüme oranına da inanmamaya başladılar" görüşünü savundu. 

Eğilmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Üç dört yıl önceye kadar insanlar açıklanan enflasyon oranına inanmazdı. Sonra işsizlik oranına ve büyüme oranına da inanmamaya başladılar. Açıklamayı yazar yazmaz tepkiler başlıyor. Salgın oranları sonrasında resmi verilere inançsızlık hızla artmış görünüyor" ifadesini kullandı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar