Eğitim Sen’den ayrımcı müdür tepkisi: Laik ve bilimsel eğitime meydan okuması ödüllendirildi

Eğitim Sen’den ayrımcı müdür tepkisi: Laik ve bilimsel eğitime meydan okuması ödüllendirildi
Bursa’da bir okulda kız ve erkek öğrencilerin ayrı ayrı oturmaları talimatını veren ve dün görevine iade edilen okul müdürü Haydar Akın’a ilişkin açıklama yaptı.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Giresun Şubesi, Bursa Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın’ın, görevine iade edilmesine ilişkin şube binasında basın toplantısı düzenledi. Açıklamayı yapan Eğitim Sen Giresun Şubesi Başkanı Ergün Önal, yaşananların eğitim sisteminin bir bütün olarak tarikatların, cemaatlerin ve bunlara destek veren ‘eğitim’ sendikalarının kontrolüne geçtiğinin göstergesi olduğunu söyledi. Haydar Akın’ın aleni biçimde hukuka, çocuk haklarına, anayasanın en temel hükümlerine, laik ve bilimsel eğitime meydan okumasının ödüllendirildiğini vurgulayan Önal, "Hâlbuki ortada ağır bir suç bulunmaktadır. Ancak, her zulmün, her eşitsizliğin ve her haksızlığın karşısında dini kendisine kalkan etmeyi alışkanlık edinenler, bırakalım suçlarıyla yüzleşmeyi, her defasında daha cüretkâr eylem ve uygulamalara imza atmaktadır" dedi.

İZMİR

Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube de konuya ilişkin şube binasında basın toplantısı düzenledi. Açıklamayı yapan Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal da sert tepki göstererek, şunları söyledi: "Haydar Akın ve onun gibilere karşı Türkiye’nin dört yanında okul okul, sınıf sınıf tüm eğitim sistemini mercek altında tutmaktaki kararlığımızı ve çocuklarımızı karanlığınıza teslim etmemekteki irademizi göreceksiniz. Bu ülkede yaşayan herkesin eşit değerde olduğu hakikatini sizlere öğreteceğiz" dedi.

ADANA

Eğitim Sen Adana Şubesi, Bursa’da bir okulda kız ve erkek öğrencilerin ayrı ayrı oturmaları talimatını veren ve dün görevine iade edilen okul müdürü Haydar Akın’a ilişkin açıklama yaptı. Şube binasında yapılan açıklamada konuşan Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya, laiklik ve bilimsel eğitim esasının alenen çiğnendiğini belirterek, "Bu şekilde eğitim vermek hakkınız da haddiniz de değildir. Haydar Akın ve onun gibilere karşı Türkiye’nin dört yanında okul okul, sınıf sınıf tüm eğitim sistemini mercek altında tutmaktaki kararlığımızı ve çocuklarımızı karanlığınıza teslim etmemekteki irademizi göreceksiniz! Bu ülkede yaşayan herkesin eşit değerde olduğu hakikatini sizlere öğreteceğiz" dedi. (MA)

Öne Çıkanlar