Eğitim Sen'den Boğaziçi Direnişi'ne destek açıklaması

Eğitim Sen'den Boğaziçi Direnişi'ne destek açıklaması
Boğaziçi Üniversitesi direnişinin 1’inci yılı nedeniyle destek açıklaması yapan Adana Eğitim Sen Şubesi, dayanışma ile birlikte gidişatın değiştirileceğini belirtti.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Adana Şubesi, Boğaziçi Üniversitesi'nde özerk yönetim talebiyle başlatılan eylemlerin 1’inci yılı dolayısıyla şube binasında basın toplantısı düzenledi. Açıklamayı Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya Okudu.

Kaya, "Bir yıl içerisinde Boğaziçi Üniversitesi sadece onurlu bir direnişe sahne olmadı. Ne yazık ki siyasi tarihimize damgasını vuran baskılar, yasaklar, keyfi ve hukuksuz uygulamalar da Boğaziçi Üniversitesi’ni abluka altına aldı" dedi.

'ÜNİVERSİTENİN TÜM BİLEŞENLERİNİ SELAMLIYORUZ'

Kaya, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki demokratik direnişi hedef alan ve tehdit edenlerin sadece üniversitelerde değil, yaşamın her alanında demokrasiyi kaldırmayı hedeflediğini söyleyerek, "Bu nedenle eğitim ve bilim emekçileri olarak Boğaziçi Üniversitesi bileşenlerinin yanında olduğumuzun, birlikte bu gidişatı değiştireceğimizin bilinmesini istiyor, Boğaziçi Üniversitesi’nin tüm bileşenlerini selamlıyoruz" ifadelerini kullandı. (MA)

Öne Çıkanlar