Eğitim-Sen: Tüm okullar acilen dezenfekte edilmelidir

Eğitim-Sen: Tüm okullar acilen dezenfekte edilmelidir
Eğitim-Sen 18 milyon öğrenci ve 1 milyon eğitim emekçisinin bulunduğu riski belirterek,tatil ilan edilerek, tüm binaların dezenfekte edildikten sonra eğitime başlanılmasını istedi.

ARTI GERÇEK- Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı acilen tüm okulların dezenfekte edilmesi çağrısında bulundu.

Türkiye'de 18 milyon öğrenci ve 1 milyonu aşkın eğitim emekçisinin bulunduğunu hatırlatan Eğitim-Sen, virüsün kalabalık ortamlarda yayılmasının daha mümkün olduğunu belirtti. 

Milli Eğitim Bakanlığı'na dezenffekte çalışmalarının başlaması çağrısı yapan Eğitim- Sen, okullarda normal koşullarda temizlik malzemesi sorunu yaşandığını, Bakanlık'ın çözüm olarak öğrenci velilerinden malzeme istediğini hatırlatarak, "MEB’e bağlı okulların büyük bölümünde temizlik konusunda ciddi sorunların olduğu, hatta bazı okullarda bütçe yetersizliği gerekçe gösterilerek kayıt dönemlerinde öğrencilerden temizlik malzemesi talep edildiği hatırlanacaktır. Okulların önemli bir bölümünde görevli eğitim emekçilerinin sayısı son derece yetersizdir ve yıllardır talep etmemize rağmen yeterli personel ataması yapılmamıştır. Bu durum, okulların kısa süre içinde dezenfekte edilmesini engellemektedir" dedi.

'OKULLAR TATİL İLAN EDİLSİN'

MEB'in hafta sonları ve eğitim yapılmadığı saatlerde temizlik çalışması yapacağını açıklamasının yeterli olmadığını öne süren Eğitim- Sen, "Eğitim öğretime devam etmek salgının öğrenciler arasında yayılması riskini arttırma ihtimalini gündeme getirmektedir" ifadesinde bulunarak,tatil ilanı çağrısı yaptı.

MEB'in tatil ilanını ancak, "Hijyen ve dezenfekte işlemlerinin tamamlanmasının ardından salgının gelişme ve yayılma durumuna göre eğitim öğretime devam edilip edilmemesine karar verilmelidir" şekilnde yapılmasını öneren Eğitim- Sen, "Öğretmen ve öğrencilerin yaşamını tehdit etme ihtimali ortadan kalkmadığı sürece eğitim öğretime devam etmek, 18 milyon öğrenci ve 1 milyonu aşkın eğitim emekçisinin salgının potansiyel hedefi haline getirilmesi anlamına gelecektir. Böylesine ciddi bir tehdit karşısında MEB, eğitim iş kolunda örgütlü sendikalarla acilen bir araya gelmeli ve okullarda yapılması gereken hazırlıklarla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı, sendikalar ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) gibi meslek örgütleri ile koordineli bir şekilde hareket etmelidir" dedi.

'DUYURULAR KURUMSAL HESAPLARDAN YAPILSIN'

Birçok kalabalık etkinliğin iptal edildiğini belirten Eğitim-Sen, "Okullarla ilgili alınacak önlemlerin hala belirsiz olmasının yarattığı kaygı ortadadır. Ayrıca, MEB tarafından düzenlenmesi planlanan kimi kongrelerin iptal edildiğinin duyurusunun, kurumsal olarak değil de, kurum yöneticilerinin kişisel sosyal medya hesaplarından yapılıyor olması, yaşanan soruna karşı MEB’in koordinasyon içerisinde, planlı ve hazırlıklı olmadığı algısı yaratmaktadır.

Öne Çıkanlar