EGM, Melih Gökçek'i yalanladı

EGM, Melih Gökçek'i yalanladı
EGM'nin yalanmasının ardından Melih Gökçek paylaşımını sildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla görevden istifa eden eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in sosyal medyada yaptığı "Alçaklar dronla yangın çıkartıyor" paylaşımını yalanladı.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal medya platformu Twitter'da video paylaşmış ve "Alçaklar dronla yangın çıkartıyor. Videonun soluna bakın dronun ayağını göreceksiniz" dedi. 

EGM'DEN YALANLAMA

EGM, drone olduğu değerlendirilen hava aracından alev püskürtüldüğüne ilişkin görüntülerin Türkiye ile ilgisinin bulunmadığını bildirdi.

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, "Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan ve drone olduğu değerlendirilen bir hava aracından alev püskürtüldüğüne ilişkin görüntülerin Türkiye ile ilgisi yoktur" ifadeleri kullandı.

Açıklamada, "Ülke genelinde yaşanan orman yangınlarının sebebi gibi gösterilmeye çalışılan söz konusu görüntüler, yabancı menşeili bir filmden alınmış ve gerçekmiş algısı yaratılmaya çalışılarak servis edilmiştir" denildi.

Gökçek ardından paylaşımını sildi.

Öne Çıkanlar