Ekim Devrimi'nin 100. yılı şenlikle kutlandı

Ekim Devrimi'nin 100. yılı şenlikle kutlandı
Emek Partisi, Ekim Devrimi’nin 100. yıl dönümünü şenlikle kutladı.

 


Emek Partisi, Ekim Devrimi’nin 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlediği şenlikte, iş cinayetlerinin, sömürürün olmadığı, kadınların öldürülmediği, gençlerin gelecek kaygısı duymadığı, barış isteyenlerin kana bulanmadığı bir dünya için mücadele çağrısı yapıldı.

Hüsnü Arkan, Luxus, Boğaziçi Gösteri Sanat topluluğu ve Emek Barış Korosu sahne aldığı Şenlikte kürsüye çıkan Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros yaptığı konuşmada, "Bizim bir hikayemiz var. Sabahın erken saatlerinden gecenin kör saatlerine kadar işçilerinin çalışmadığı, güvencesiz çalışmanın ne demek olduğunun bilinmediği, iş cinayetlerine her saat, her gün yenisinin eklenmediği. Bizim bir hikayemiz var. İnsanların evsiz kalmadığı, insan yaşamının hiçe sayılmadığı, gece biterken aç yatmadığımız, Ankara’da barış güvercinlerimizin kana bulanmadığı, barışı tüm halklara getirmeye andımız var. Çünkü yoldaşlara verilmiş sözümüz var" dedi.

'İSRAİL’LE İŞ TUTARAK FİLİSTİN SAHİPLENİLMEZ'

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan yaptığı konuşmada hükümetin Filistin açıklamalarına tepki göstererek "İsrail’le iş tutarak sahiplenme olmaz. ABD ile Rusya arasında gidip gelerek anti emperyalist olunmaz. Bu söylemler halkı kandırmaya dönüktür" dedi.

AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın Deniz Gezmiş’e benzetilmesine de tepki gösteren Gürkan, "Denizleri gençlere sormak lazım, onlar Deniz’i 6. Filo’ya karşı mücadele üzerinden tarif eder. Onların tarihlerinde ise yıkım vardır, savaş vardır, sömürü vardır, ülkeyi adeta emperyalizmin sömürü alanı haline getiren Menderesler, Demireller, Özallar vardır. Erdoğan da onların takipçisidir. Kapitalizmin yıkılacak olan bütün çürümüşlüğünü, AKP siyaseti içinde barındırmaktadır. Bu çürümüşlük mutlaka yıkılacaktır" dedi. Sosyalizm onların kabusu olmaya devam edecektir. Bütün ezilenlerin geleceğini aydınlatacaktır. Biz yeniden kazanacağız. Sosyalizm yeniden kazanacak" dedi.

Aydın Engin, Şükrü Erbaş, Mahmut Temizyürek, Ercan Karakaş, Mustafa Köz, Akın Birdal gibi önemli isimlerin mesajları okunurken, İspanya Komünist Partisi ML'nin temsilcisi Raul Marco'nun görüntülü mesajı gösterildi. 

Öne Çıkanlar