'Ekonomi masası' toplantısından 'tek öneri' çıktı: Hemen sandık

'Ekonomi masası' toplantısından 'tek öneri' çıktı: Hemen sandık
İYİ Partili Erhan Usta, muhalefet partilerinin 'ekonomi masası' toplantısında tüm partilerin erken seçimi ekonominin gidişatını terse çevirmek için tek çözüm olarak gördüğünü söyledi.

TBMM'de önceki gün bir araya gelen muhalefet partilerinin ekonomi konusundaki toplantısı hakkında değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, iktidarın muhalefetin önerilerini dinlemediğini ve piyasadaki güvensizliği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarattığını söyledi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kerim Rota ekonomi gündemiyle bir araya gelmişti.

Toplantının içeriğine ilişkin konuşan Erhan Usta, "Türkiye ekonomisinde son dönemde ciddi bir çalkalanma var. Fiyat ortadan kayboldu. Kurda ciddi bir belirsizlik var. Kur sürekli yükseliyor ve çok oynak. Gün içerisinde 1,5 lira dolar kuru değiştiği zamanlar oldu. Esas gündem maddemiz buydu. Yani bundan çıkış ne olabilir. Şu anda hükümetin söylediği politikalar çözüm olur mu olmaz mı? Bu konuları esas itibariyle tartıştık. Bu anlamda verimli bir toplantı oldu" dedi.

Partilerin benzer tespitlerde bulunduğunu söyleyen Usta, "Sağlıklı, doğru durum tespiti yapmak önemli. Hükümetin yapamadığı bu. Şu anda, ekonomide olup biteni okuyamayan bir ekonomi yönetimi var. Bizim kendi içimizde yaptığımız bu toplantıda, aslında son derece bu anlamda, teknik açıdan baktığımızda aynı görüşleri paylaştığımız, benzer teşhisleri yaptığımız ortaya çıktı, bu anlamda verimli bir toplantı oldu" diye konuştu.

'BİR ÖNERİ YAPMAK FAYDASIZ'

İktidara ekonomiye ilişkin bir öneride bulunma konusunda tartıştıklarını ifade eden Usta, "Onun da şu andaki hükümetin tavrı açısından çok faydalı olmadığını düşündük. Ne derseniz deyin, onlar bildiğini okuyor. Muhalefetin sesine hiçbir şekilde kulak vermiyorlar. Çok yapıcı önerilerimize dahi kulak vermeyen bir iktidar anlayışı var. O anlamda, bir öneri yapmanın da faydasız olduğunu değerlendirdik.

Bunun bir nedeni de ekonomideki şu andaki kötü gidişin temelinde güven olmaması var. İktidarın politikalarına karşı güven olmaması var. Güvensizliği yaratan da Sayın Erdoğan’ın kendisi ve yönetim ekibi" şeklinde konuştu.

İktidar değişmedikçe sorunun ortadan kalmayacağını savunan Usta, "Bu değişmedikten sonra hangi politika uygulanırsa uygulansın, esasında başarılı olma ihtimali de çok zayıf, hatta hiç yok. Bunun tesis edilmesi lazım. Erdoğan ve kabinesi bu güveni tesis edemez. O yüzden tek bir öneri çıktı, hemen sandığın gelmesi" dedi.

Toplantıların düzenli olarak yapılmayacağını söyleyen Usta, ihtiyaç duyulduğunda tekrar bir araysa geleceklerini kaydetti.

Öne Çıkanlar