Ekonomist Mahfi Eğilmez: Türk Lirası değer kaybetmeye devam eder

Ekonomist Mahfi Eğilmez: Türk Lirası değer kaybetmeye devam eder
Erdoğan'ın dün gece 'Faizleri düşürmemiş şart' açıklamasının yankıları sürüyor. Ekonomist Eğilmez, 'Faizi düşürmeyi hedef aldığımız sürece TL değer kaybetmeye devam eder' dedi.

ARTI GERÇEK - Türk Lirası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı (TCMB) Şahap Kavcıoğlu ile görüştüğünü ve faizi düşürmek gerektiğini açıklamasının ardından dolar karşısında tüm zamanların en düşük seviyesini gördü.

Dün gece TRT canlı yayınında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, faizlerin düşürülmesi konusunda görüşünü yinelerken, "Hatta bugün de Merkez Bankası Başkanımızla görüştüm bizim bir defa faizleri düşürmemiz şart. Onun için de yani temmuz-ağustos buraları bulacağız ki faiz düşmeye başlasın" dedi.

Erdoğan'ın bu açıklamalarının ardından dolar 8,81 ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Sonrasında kademeli şekilde düşmeye başlayan dolar güne 8.63 ile başladı.

Sosyal medya hesabından Erdoğan'ın açıklamaları sonrası dolardaki yükselişe dikkat çeken ekonomist Mahfi Eğilmez, "Nedenle sonucu karıştırmaya devam ettiğimiz, riskleri düşürecek yerde faizi düşürmeyi hedef aldığımız sürece TL değer kaybetmeye devam eder" açıklaması yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar