Ekonomist Selçuk Geçer, benzin ve motorindeki 'indirim oyununu' açıkladı

Ekonomist Selçuk Geçer, benzin ve motorindeki 'indirim oyununu' açıkladı
Benzin ve motorindeki iniş çıkışlardaki indirim ve zam oranlarına tepki gösteren Geçer, 'Petrolde yüzde 30 düşüşe bizde yüzde 10 indirim. Yüzde 50 çıkışa bizde yüzde 300 bindirim' dedi.

+GERÇEK - Rusya-Ukrayna çatışmasıyla fırlayan brent petrol fiyatları sonrası hali hazırda Türkiye’de neredeyse her gün zamlanan akaryakıt fiyatları daha da fırladı. Akaryakıt fiyatına gelen zamlar sürücüleri bezdirdi. 

Sektör ise benzin, motorin ve LPG fiyatları için artışlar devam edeceğini öngörüyor. Dolar kuru yorumu ile öne çıkan ekonomist Selçuk Geçer de petrol fiyatları için değerlendirmede bulundu.

Brent petrol fiyatları çatışmalarla daha da artarak 130 dolar seviyesini görmüştü. Artan fiyatlar iç piyasada akaryakıt fiyatları üzerinden zam olarak yansıdı. İstanbul’da benzin fiyatı ortalama olarak 20,40 TL’den satılıyor. Ankara’da benzinin litresi 20,50 TL’den satılıyor.

SELÇUK GEÇER'DEN ZAM VE İNDİRİM TEPKİSİ 

Petrol fiyatları Rusya-Ukrayna heyetlerinin görüşmesiyle sert geri çekilmişti. Akaryakıt ürünlerinden motorin fiyatı 2 TL üstünde indirim yapılmıştı. Ekonomist Selçuk Geçer petrol fiyatlarındaki artışı liste olarak paylaşıp petrol fiyatlarındaki düşüşün Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarına yansıma oranına tepki gösterdi. 

Selçuk Geçer, "Petrolde yüzde 30 düşüşe bizde yüzde 10 indirim. Yüzde 50 çıkışa bizde yüzde 300 bindirim. Nasıl ekonomi ama…" dedi.

Selçuk Geçer’in Twitter hesabından yaptığı paylaşımı şöyle:

"Petrol 130 dolar; motorin 22,85 TL
Petrol 120 dolar; motorin 22,85 TL
Petrol 110 dolar; motorin 22,85 TL
Petrol 100 dolar; motorin mecburen 20.25 TL
Petrolde yüzde 30 düşüşe bizde yüzde 10 indirim. Yüzde 50 çıkışa bizde yüzde 300 bindirim. Nasıl ekonomi ama…"

Öne Çıkanlar