Ekonomist Tunç Şatıroğlu: Enflasyonda düşüş bekleyenler hiç hıyar yememiş

Ekonomist Tunç Şatıroğlu: Enflasyonda düşüş bekleyenler hiç hıyar yememiş
Şatıroğlu, gıda fiyatlarında düşüş bekleyen ekonomistlerin ezberden iş yaptıklarını belirtti, "Ağustosta gıda fiyatlarında düşüş bekleyen ekonomistler hıyar yememiş' dedi.

ARTI GERÇEK - Bugün açıklanan enflasyon verilerini ve beklenenden yüksek gelen guda fiyatlarını değerlendiren ekonomist Tunç Şatıroğlu, "Ağustos ayında gıda fiyatlarında düşüş bekleyen ekonomistler hıyar yememiş" diyerek tepki gösterdi.

Şatıroğlu, "Bugün açıklanan enflasyon verileri ekonomistleri değerlendirmek için de kullanılabilir. Gıda fiyatlarında düşüş beklediği için enflasyonda gerileme bekleyen ekonomistlerin Türkiye'de gıda alışverişi yapmadıkları ve Türkiye'de bir lokantada da yemek yemedikleri anlaşılmış oldu" dedi.

Şatıroğlu, "Gıda fiyatlarında düşüş bekleyen ekonomistlerin ezberden iş yaptıklarını, "nasıl olsa yazın gıda fiyatları düşer" deyip kendilerinin gıda alış verişi yapmadıklarını veya yapsalar bile fiyatlara bakmaya gerek duymayacak kadar yaptığı işe saygısı olmayanlar olduğunu düşünüyorum" değerlendirmesi yaptı.

Şatıroğlu, Twitter hesabı üzerinden şu paylaşımlarda bulundu:

"Aslında enflasyon verisinin ne olduğu dolar tutan için çok da önemli değil. Şimdi bu enflasyon düşük çıksaydı insanlar sanki "ya bak enflasyon düşüyormuş ben doları bozayım TL faiz alayım gül gibi" mi diyeceklerdi? Merkez TL yatırımcısına ne yapıp edip güven vermeli.

Artık enflasyon arttığına göre müteahhitlerden bir faiz indirimi talebinin daha da güçlü gelmesini bekliyorum. Faiz insin ki zaten daha önce yaptıkları zamların üzerinde bir daha zam yapsınlar ve zamlı fiyattan satabilsinler.

Şimdi çıkıp kredi faizleri aylık yüzde 1'den az olsun derler."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar