Elazığ'da 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Elazığ'da 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Kandilli Rasathanesi, Elazığ'da 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamaya göre, Elazığ Karakoçan'da 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerde de hissedildi. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı ve Bingöl Valisi Kadir Ekinci, depremin ardından yaptıkları açıklamalarda, herhangi bir olumsuz ihbarın bulunmadığını duyurdu. 

Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan paylaşım şöyle: 

AFAD ise depremin merkez üssünü Bingöl'ün Kiğı ilçesi, büyüklüğünü ise 5.2 olarak açıkladı. 

AFAD'ın paylaşımı şöyle: 

'OLUMSUZ BİR İHBAR YOK'

İçişleri Bakanı Yardımcısı Sözcüsü İsmail Çataklı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"Bingöl - Kiğı’da saat 21:28’de 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. An itibariyle Bingöl, Erzurum, Erzincan, Elazığ ve Diyarbakır’dan olumsuz bir ihbar ulaşmamıştır. Ekiplerin mahallinde tarama çalışması devam ediyor. Ayrıntılı bilgi ayrıca verilecektir. Geçmiş olsun."

BİNGÖL VALİSİ: EKİPLER SAHADA 

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Kiğı ilçesindeki depreme ilişkin şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumun gelmediğini, AFAD ekiplerinin sahada çalışmalarını sürdürdüğünü duyurdu. 

TAŞ EVLER HASAR GÖRDÜ

Bingöl Kiğı ilçesine bağlı Kadıköy'de taş evler hasar gördü fakat can kaybı veya yaralanma olmadı.

Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı Kuşbayırı (Kêrboz), Yeşilbilen (Gaxmut) ve Şamani köylerinde de hasar var. 3 köyde çok sayıda taş evde hasar oluşurken, herhangi bir can kaybı yada yaralanma yaşanmadı.

3 EV YIKILDI

Elazığ Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, üç evin yıkıldığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akbaba, "Merkez üssü İlçemiz Kuşbayırı köyünde meydana gelen 5.3 şiddetindeki depremde, ilçe merkezimizde tüm ekiplerimiz sahada olup şuana kadar ciddi olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Sadece köylerimizde üç evin yıkıldığı bilgisi bize ulaşmış olup, enkaz altında kalan kimsemiz olmamakla birlikte, Allah’a şükür herhangi bir can kaybı bilgisi bize ulaşmamıştır. Durum netleşince tekrardan gerekli açıklamamız olacaktır" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar