CHP: Bazı siyasetçiler deprem üzerinden PR çalışması yapıyor

CHP: Bazı siyasetçiler deprem üzerinden PR çalışması yapıyor
6,8'lik depremle sarsılan Elazığ ve Malatya'da inceleme yapan CHP heyeti adına konuşan Ağbaba, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında 'Deprem en çok yoksulları vuruyor' dedi.

ARTI GERÇEK-CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, deprem bölgesi 6,8 büyüklüğündeki depremle sarsılan Elazığ ve Malatya’daki incelemelerinin ardından TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Deprem araştırma komisyonu kurulması için verilen önergenin AKP-MHP oylarıyla reddedildiğini hatırlatan CHP’li Ağbaba, "Deprem Araştırma Komisyonu kurulmasını neden engelliyorsunuz? Deprem vergilerindeki açıklar ortaya çıkacak diye mi? İmarlardaki yanlışlar ortaya çıkacak diye mi korkuyorsunuz?" diye sordu.

‘ÖNERGENİN REDDEDİLMESİNİ ZAFER KAZANMIŞ GİBİ KUTLUYORLAR’

Önergenin reddedilmesini AKP ve MHP milletvekillerinin alkışladığını söyleyen Ağbaba, "Bir zafer kazanmış gibi kutluyorlar" dedi.

Ağbaba, deprem araştırma komisyonu için yeniden önerge vereceklerini belirtti.  

EN BÜYÜK SORUN BARINMA

Malatya’da 5 binden fazla orta ve az hasarlı bina olduğunu belirten Ağbaba, en büyük problemin barınma olduğuna dikkat çekti. Ağbaba, halkın toplu konut istemediğini, konteynırların bir önce kurulması, sonrasında da kalıcı konutların yapılması gerektiğini ifade etti.

‘DEPREM EN ÇOK YOKSULLARI VURUYOR’

"Deprem en çok yoksulları vuruyor. Kış da en çok yoksulları vuruyor" diyen Ağbaba, bazı siyasetçilerin deprem üzerinden PR çalışması yaptığını kaydetti.

Ağbaba, önemli olanın deprem öncesi önlemler olduğuna işaret etti.

Öne Çıkanlar