Elektrik faturalarına yeni tarife geliyor

Elektrik faturalarına yeni tarife geliyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriği tüketmek isteyenlere yönelik yeni bir tarife hizmeti çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sadece yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriği tüketmek isteyen kullanıcılar için bir tarife üzerinde çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Meclis'in ilgili komisyonunda tarife üzerinde çalışıldığını söyleyen Bakan Dönmez, sürecin Meclis'in takvimine göre tamamlanmasının ardından tarifenin EPDK tarafından yayınlanacağını ifade etti:

Mottolarının 'Daha çok yerli, daha çok yenilenebilir, bağımsız enerji'olduğunu söyleyen Dönmez, yenilenebilir enerjide kurulu gücün 44 bin 767 megavata ulaştığını belirtti.

Türkiye'nin jeotermalde kurulu güçte Avrupa'da birinci, dünyada dördüncü sıraya yükseldiğini söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, "Şimdi hedefimiz daha yüksek. Jeotermal kaynaklı kurulu güçte dünyada birinci olacak ve Avrupa ile de farkı giderek açacağız. Halen ön lisans aşamasında olan projelerimiz var. Bunları da dikkate aldığımızda jeotermalde kurulu gücümüzü yakın bir zamanda 2 bin megavatlara seviyesine yükselteceğimize inanıyorum" ifadeleri kullandı.

'YENİLENEBİLİR ENERJİDEN ÜRETİLECEK ELEKTİRİK İÇİN YENİ TARİFE'

Bu yılın sonuna kadar işletmeye giren ve YEKDEM'e dahil olan lisanslı jeotermal santrallerine destek olmaya devam edeceklerini aktaran Dönmez, hükümetin her zaman yerli ve yenilenebilir enerjiden yana olduğunu belirti:

"Rotamızı, hedeflerimizi ve politikalarımızı bu felsefeyle belirledik. Sadece yerli ve yenilenebilir kaynaklı enerji üretimini değil, aynı zamanda kullanımını da yaygınlaştıracağız. Bu amaçla isteyen tüketiciler için yenilenebilir enerji tarifesi üzerinde çalışıldığını daha önce söylemiştik. Bu tarifeyle, sadece yenilenebilir kaynaklardan üretilen elektriği tüketmek isteyen kullanıcılara bu fırsatı vereceğiz. Tarife ile ilgili çalışmalar sürüyor. Şu anda TBMM'nin ilgili komisyonunda tarife üzerinde çalışılıyor. Meclisimizin takvimine göre süreç tamamlanacak. Sonrasında EPDK ilgili tarifeyi yayınlayacak. Böylece isteyen aboneler tedarik şirketleri vasıtasıyla bu tarifeden yararlanabilecek. Arzu eden abonelere de yeşil enerjiyi kullandıklarına dair bir sertifika vermeyi planlıyoruz."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar