Elektrik kesintisi yaptıklarını kabul eden DEDAŞ: Biriken borç 2 milyon TL’ye ulaştı

Elektrik kesintisi yaptıklarını kabul eden DEDAŞ: Biriken borç 2 milyon TL’ye ulaştı
İdil’de 140 haneli köyün su pompasının bulunduğu kuyunun elektriğini kesen DEDAŞ, biriken borcun ödenmesini istedi.

ARTI GERÇEK - Dicle Elektrik Dağıtım AŞ. (DEDAŞ) Şırnak’ın İdil İlçesine bağlı Sulak (Bafê) Köyü’nde 20 yıl önceye ait su pompası saatinin birikmiş bir milyon TL borcu nedeni ile köyün elettiğini kesmişti. Elektrik kesintisi nedeniyle susuz kalan köylüler, "köyü satsak faturaları ödeyemeyiz" sözleri ile DEDAŞ’ın uygulamasına tepki gösterdi.

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ. (DEDAŞ) Şırnak İl Müdürlüğü, Bafê Köyünde uygulanan elektrik kesintisi ile ilgili yazılı açıklama yaptı.  Sulak (Bafê) köyünün içme suyunun temininde kullanılan elektriğin abone faturaların 2013 yılından beri ödenmediğinin belirtildi.

DEDAŞ: BİRİKEN BORÇ 2 MİLYONA ULAŞTI

Köyün elektrik borcunun gecikme cezasıyla birlikte yaklaşık 2 milyon liraya ulaştığının belirti açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Köyde bulunan 140 hane ve 1.250 nüfuslu köyde yıllardır tüm uyarılara rağmen ödenmeyen borçlar yönetilemez hale geldiği için hizmet durdurulmak durumunda kalınmıştır. Bu vesileyle belirtmek isteriz ki, büyükşehir sınırları içindeki köyler kırsal mahalle statüsünde kabul edilerek bu köylerdeki ortak giderler için abonelikler ilgili belediye ile yapılabilmektedir. Ancak büyükşehir olmayan köylerde içme suyuyla ilgili hizmetlerin temini İl Özel İdaresi uhdesindedir.        

DEDAŞ BORCUN ÖDENMESİNİ İSTİYOR

Sulak köyü ‘köy içme suyu aboneliği’ kapsamında olup abonelik sözleşmesi köy halkı adına köy muhtarı tarafından imzalanmaktadır. Hizmetin sürdürülebilmesi için birikmiş borcun defaten yada yapılandırma yoluyla şirketimize ödenmesi gerekmektedir. Nitekim diğer tüm elektrik dağıtım şirketlerinin hizmet bölgelerinde benzer uygulama söz konusu olmaktadır."

Öne Çıkanlar